It’s Friday, it’s Indie! #1 – BomberZone

Unii poate sunt pasionați strict de shooter-e, alții de MOBA-uri sau MMO-uri. Și mie îmi plac toate cele anterior menționate, însă recunosc că am o slăbiciune aparte pentru jocurile Indie. De ce? Din simplul motiv că unele jocuri Indie pot fi mult mai interesante și mai captivante decât marile jocuri ultra-cunoscute. Unele au un content drăguț, altele se fac remarcate prin grafica specială pe care o au și așa mai departe.

”It’s Friday, it’s Indie!” va cuprinde săptămânal câte un review dedicat unui joc Indie așa că, fără prea multe cuvinte în plus, vă invităm să urmăriți review-ul nostru despre BomberZone, un joc dezvoltat de Dracula Bytes și publicat de către Exosyphen Studios.

 

GAMEPLAY:

Așa cum titlul jocului este destul de explicit, gameplay-ul se concentrează pe ideea de…explozii, ceea ce ne aduce puțin aminte de BomberMan, dar nu orișicum, pentru că misiunea ta este să cureți planeta de creaturi extraterestre, iar acest lucru îl poți face plimbându-te prin labirintul interminabil și să plasezi bombe la baza dronelor extraterestre și, desigur, să arunci o bombă și în fața unei creaturi pentru a elimina cât mai multe.

BomberZone-Review-Screenshot-01

Bomba trebuie plasată cât mai aproape de obiecte, respectiv creaturi, ca să-și facă efectul, iar aici trebuie acordată atenție maximă pentru că bomba vă poate omorî dacă stați în apropierea ei. Cum plasați bombele pe hartă? Foarte simplu – tasta Space va pune o bombă acolo unde sunteți voi poziționați. Am uitat să menționăm că personajul principal este un roboțel simpatic.

Indiferent că distrugeți drone sau creaturi, acestea vă vor aduce puncte care se vor adăuga în bara din stânga-sus. Odată ce bara este încărcată la maximum veți obține un boost temporar care vă va permite să distrugeți orice în calea voastră doar rotindu-vă pe hartă, fără să mai fie necesar să plasați bombe.

Punctele acumulate în timpul jocului se vor adăuga la level-ul pe care-l aveți și, practic, level-up-ul este destul de ușor de realizat. Pe lângă punctele de level-up, tot ce distrugeți în joc vă poate aduce și in-game currency. Pe lângă in-game currency-ul pe care-l poți obține în timpul gameplay-ului mai poți găsi și Mystery Box-uri ce pot conține diferite booster-e.

Pe măsură ce înaintați în level veți putea obține diferite rank-uri:

  • Private First Class
  • Corporal
  • Sergeant
  • Staff Sergeant
  • Sergeant Major
  • Warrant Officer
  • Second Lieutenant
  • First Lieutenant
  • Lieutenant Colonel
  • Major General

BomberZone-Review-Screenshot-02

Totodată, pe măsură ce faceți level-up, veți obține și un multiplier pentru punctele acumulate în joc, ceea ce vă va ajuta și mai mult la a crește în level. În afară de punctele obținute în joc, veți avea și un set de misiuni care să vă ajute la creșterea în rank.

BomberZone deține și un shop de unde poți cumpăra skin-uri pentru roboțelul tău, skin-uri pentru bombele pe care le folosești, upgrade-uri pentru booster-e și multe altele.

Jocul vine la pachet și cu 14 Achievment-uri pe platforma Steam și Steam Trading Cards.

 

GRAFICĂ: 

BomberZone deține chiar o grafică drăguță pentru un joc Indie și spun asta nu numai din cauza design-ului Pământului, dar și pentru tot peisajul în sine. Personajele sunt de-a dreptul haioase, în sensul că, indiferent când și cum dai peste ele, parcă nu-ți vine să crezi că ele reprezintă un pericol pentru planetă.

Ideea de labirint este interesant conturată în acest joc, el fiind constituit din elemente naturale precum pietre, copaci și așa mai departe, ce pot fi distruse pentru a-ți croi drum spre țintele pe care le ai.

Peisajul jocului se poate schimba pe măsură ce te plimbi pe planetă, astfel că poți ajunge chiar și pe plajă pentru a vâna creaturi. Iar dacă ți se face dor de atmosfera Crăciunului BomberZone îți aduce o zonă plină de zăpadă și brazi împodobiți.

BomberZone-Review-Screenshot-03

De altfel, coloritul lui BomberZone oferă o atmosferă destul de relaxantă, ceea ce este un mare plus.

Am uitat să menționăm ce era mai important la capitolul grafică: la extremitățile planetei, unde se află apa,poți găsi rățuște de cauciuc!

BomberZone-Review-Screenshot-04

SOUNDTRACK:

Dacă majoritatea jocurilor Indie au partea de soundtrack mai puțin reușită, ei bine, nu este și cazul lui BomberZone. Activitatea de a bombarda creaturi extraterestre și drone se va desfășura pe ritmuri de rock’n roll, ceea ce dă o notă și mai plăcută întregii atmosferi.

Soundtrack-ul se schimbă de la o zonă la alta, astfel că în zona brazilor împosobiți o să aveți parte de Jingle Bells, varianta rock.Putem spune că BomberZone chiar este un joc energic din toate punctele de vedere.

 

ATMOSFERA: 

Așa cum am menționat anterior, atmosfera este una plină de energie în acest joc și deși este un joc Indie gameplay-ul, grafica și soundtrack-ul se îmbină foarte bine. Poate ar fi de menționat că elementele labirintului aar trebui sa se schimbe odată cu trecerea în alte zone pentru a face peisajul puțin mai interesant.

Acestea fiind zise, BomberZone este un joc Indie care își merită banii pe deplin, aducând cu sine un content interesant și plin de energie.

Cu asta încheiem primul ”episod” din ”It’s Friday, it’s Indie!” și săptămâna viitoare vom reveni cu un nou joc Indie pentru voi.

Isabelle Frost
Isabelle Frosthttps://www.overheat.ro
Gaming is my only church.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.