Cum a fost la Dev.Play 2024 și de ce ai merge la o ediție viitoare?

Pe 3-4 iunie s-a desfășurat conferința Dev.Play 2024, conferința organizată de RGDA (Romanian Game Developers Association) dedicată dezvoltatorilor de jocuri din România și Europa de Est.

Am participat la această ediție a evenimentului și chiar mi-a plăcut ce am văzut. Dat fiind că spațiul de desfășurare nu a fost unul foarte mare, atmosfera din toată zona evenimentului a fost cozy și prietenoasă.

Evenimentul a fost organizat în câteva zone principale, foarte bine delimitate.

Cea mai importantă zonă, scena principală, a fost locul unde participanții au putut să ia parte la prezentări realizate de adevărați giganți ai industriei de gaming. Printre ei s-au numărat Borislav Slavov, compozitor și director muzical pentru Baldur’s Gate 3 (și multe altele), Sebastian Kalemba de la CD Project RED (head of animation pentru Cyberpunk 2077, game director al următorului The Witcher), Fawzi Mesmar de la Ubisoft.

A mai existat și o scenă secundară unde s-au desfășurat workshop-uri interesante, iar în lobby au existat și două zone expoziționale.

Una dintre aceste zone a fost dedicată jocurilor indie dezvoltate în România și Europa de Est, iar în cadrul evenimentului oricine le putea încerca.

În cealaltă zonă expozițională puteai găsi standurile sponsorilor și partenerilor evenimentului, precum Fortis, Amber, Greenhorse Games, Keywords Studios | AMC , Funcom, sense4motion și Gameloft. În această zonă puteai afla despre oportunități de angajare și puteai testa tehnologii interesante, precum sistemul de full body tracking de la sense4motion.

De ce să mergi la Dev.Play 2025?

Spre deosebire de alte evenimente de gaming sau tehnologie, Dev.Play este un eveniment adresat profesioniștilor din industrie și nu consumatorilor de gaming.

Așadar, dacă te aștepți să găsești competiții de LoL și CS, precum la EE Comic Con, participarea la Dev.Play nu îți va aduce nicio bucurie.

În schimb, la Dev.Play poți găsi inspirație pentru viitorul tău joc, oameni pasionați care abia așteaptă să schimbe păreri cu tine, poți descoperi indie-uri din România și Europa de Est, poți asculta speakeri din industrie sau… îți poți găsi viitorul job. Atât timp cât ești interesat de game development, probabil vei considera evenimentul cel puțin interesant.

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.