[REVIEW] HP OMEN Blast – confort și calitate audio într-un singur pachet

Reputația căștilor de gaming în general a avut de suferit de-a lungul multor ani în care producătorii s-au concentrat mai mult pe calitatea materialelor și pe confort decât pe ceea ce este esențial în cazul unei perechi de căști: sunetul.

În acest review voi analiza noua pereche de căști gaming de la HP Omen, numită Blast. O pereche de căști cu fir (jack combo 3.5mm + DAC pe USB), care încă din start pare să puncteze bine la capitolul ergonomie și calitate, dar oare este același lucru valabil și în cazul calității sunetului? Să vedem.

Căștile de gaming Omen Blast te surprind plăcut încă de la prima încercare. Cupele largi și moi îți acoperă complet urechile și se așează foarte comod, astfel încât poți să uiți că le porți. Dincolo de materialul moale din interiorul cupelor, la acest efect contribuie și bentița de deasupra, și ea moale, care se întinde singură în funcție de dimensiunea capului și oferă încă un punct de sprijin al căștilor.

Structura perechii de căști este una subțire, însă metalică, ceea ce garantează o rezistență îndelungată. În rest, căștile sunt realizate dintr-un material plastic care pare foarte solid și rezistent.

Design-ul este unul minimalist și pretabil pentru orice setup de gaming, iar cu această ocazie vreau să salut decizia Omen de a adopta un limbaj vizual mai matur în produsele lansate cel mai recent.

Microfonul este și el prezent pe corpul căștilor, are un corp flexibil și este retractabil. Nici microfonul, nici alt element al căștilor, nu dispune de vreun element iluminat, asta pentru că această pereche de căști este una cu jack de 3.5mm, ceea ce asigură compatibilitatea cu orice dispozitiv ce dispune de jack, de la console de jocuri și până la smartphone-uri.

Dar putem spune că într-un anumit fel aceste căști sunt și căști USB. Asta pentru că în pachet este inclus un DAC USB pe 24 de biți (practic, o placă de sunet), ceea ce este excelent. Practic, conectezi DAC-ul la calculator, mufa căștilor în DAC și beneficiezi de un sunet care cel mai probabil este superior celui oferit de placa de sunet integrată în laptopul sau PC-ul tău. De asemenea, acest DAC oferă și posibilitatea activării sunetului spațial 7.1, util în filme și jocuri.

Dar cu sunetul cum stăm? Ei bine, difuzoarele de 53mm își fac simțită prezența cu brio, oferind un sunet puternic, clar, cu un răspuns în frecvență care favorizează bass-ul. Calitatea audio, per total, este cu mult peste media căștilor de gaming, iar difuzoarele sunt versatile și răspund bine chiar și la configurații EQ mai extreme. Atât în jocuri cât și în muzică, poți distinge clar sunetele, așa că per total te vei bucura de o experiență foarte bună, comparabilă cu o pereche de căști audio non-gaming de același preț.

Softul HP Gaming Hub oferă posibilitatea de a porni sau dezactiva spațialitatea virtuală 7.1, și conține și un egalizator care permite alegerea de preseturi sau configurarea unor profiluri noi. Recomand să nu faceți ajustări foarte extreme în cazul egalizatorului integrat în această aplicație, deoarece aceasta normalizează constant sunetul.

Asta înseamnă că, de exemplu, dacă ai ridicat foarte mult sliderele din regiunea de frecvențe joase, orice bass mai puternic va reduce temporar volumul celorlalte frecvențe. Am testat căștile și direct pe jack, folosind EQ-ul plăcii mele de sunet, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Să sperăm că HP va include în viitor opțiunea de a dezactiva normalizarea.

Cât despre microfon, acesta beneficiază de eliminare pasivă a zgomotului din jur (captează mai mult sunetul dinspre gură decât din celelalte direcții) și este destul de clar, bazându-se mai mult pe un răspuns în frecvențe medii decât în înalte sau joase. Per total calitatea sa nu iese cu nimic în evidență față de alte căști. Un aspect notabil este că microfonul nu dispune de un pop filter/burete la capătul său, deci dacă ai tendința să respiri spre microfon, s-ar putea ca partenerii de joc să te iubească din ce în ce mai puțin. Poți poziționa microfonul mai în lateral pentru a evita acest lucru.

 

Cablul căștilor nu este detașabil, are 1.2m, iar pe el se află și comutatorul mute/unmute pentru microfon și potențiometrul de volum. La capătul său se află un jack de 3.5mm, însă așa cum spuneam, conectarea la PC se poate face prin conectarea mufei la DAC-ul USB care dispune la rândul său de un cablu de 1.3m.

Per total, HP Omen Blast este o pereche de căști foarte capabilă, care m-a surprins plăcut nu doar prin ergonomie și calitatea materialelor, dar și prin calitatea sunetului care nu a fost compromisă în detrimentul celorlalte aspecte.

Cred că această pereche de căști este un competitor redutabil pentru celelalte variante disponibile pe piață în aceeași gamă de preț, și o recomand celor care caută o pereche de căști over-ear care să-i însoțească în călătoriile prin lumea jocurilor, filmelor și a muzicii, pe PC, consolă sau chiar smartphone.

Galerie foto completă:

Autor: Valentin Tudor

 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.