UE propune reguli noi pentru durata de viață a telefoanelor și tabletelor

Uniunea Europeană continuă să depună eforturi în domeniul tehnologiei și se pare că reușește să implementeze schimbări importante, atât pentru interesul direct al consumatorului, cât și pentru mediul înconjurător. După ce a reușit să introducă obligativitatea unui port USB-C pentru o mulțime de dispozitive mobile, UE continuă demersurile cu o nouă propunere interesantă. 

Comisia Europeană a publicat săptămâna aceasta o nouă inițiativa care vizează producătorii de dispozitive mobile din toate statele membre ale Uniunii Europene. Conform proiectului, companiile ar trebui să asigure 15 piese de schimb pentru telefoane și tablete, timp de 5 ani din momentul lansării. 

Evident, piesele de schimb ar trebui să contribuie la o durată de viață cât mai mare a dispozitivului. Printre ele ar trebui să se afle baterii, încărcătoare, display-uri, tăvițe pentru SIM/card de memorie sau chiar capace pentru spate. Acestea nu vor fi disponibile direct către utilizatori, ci ar trebui să fie puse la dispoziția service-urilor autorizate. Mai mult decât atât, bateriile dispozitivelor ar urma să fie mult mai durabile. Mai precis, ar trebui să suporte cel puțin 500 de încărcări complete înainte de a se deteriora și a ajunge la un procent de 83% din capacitatea maximă. 

Deși la prima vedere probabil nu ne dăm seama, evaluarea impactului propunerii aduce în prim plan câteva date interesante, care ne arată cât de importante sunt aceste mici schimbări: “îmbunătățirea eficienței materialelor utilizate ar putea reduce consumul materiei prime cu până la 30% la nivelul întregii piețe de telefoane mobile”. În plus, “extinderea duratei medii de viață a dispozitivelor cu aproximativ 1 an ar putea reduce impactul asupra climei cu 25% la nivelul întregii piețe de telefoane mobile”. 

 

Sursa foto: pexels.com
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.