Tales of Us Game Jam România: Prâslea cel Voinic ar putea fi personaj principal într-un joc video

Programatorii, artiștii și designerii de jocuri au ocazia să-și pună ideile în aplicare și să creeze un joc pentru PC sau mobil în cadrul Tales of Us Game Jam România. Cu o singură condiție: ideea jocului trebuie să fie inspirată din mitologia românească. 

Evenimentul este organizat de Tales of Us și RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de jocuri video din România) și se va desfășura în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2022, în cadrul CINETic . “Cunoștințele mele despre România și despre cultura sa se limitau la stereotipurile despre casele pline cu usturoi și poveștile cu vampiri. Astăzi, muncă noastră cu Tales of Us ne permite să sprijinim și să explorăm povestiri care se îndepărtează de aceste narațiuni și povești unilaterale. Suntem uimiți de diversitatea poveștilor și miturilor românești pe care le-am descoperit și abia așteptăm să vedem în ce se vor transforma acestea în timpul unui Game Jam”, a declarat Eva Vonk, producer și creative director la Tales of Us.

Dezvoltatorii vor avea la dispoziție nici mai mult nici mai puțin de 46 de ore pentru a crea un joc inspirat din cultura românească, care la finalul evenimentului va fi jurizat. Vor fi alese 3 titluri care vor primi câte un premiu și vor trece în etapa următoare, urmând ca unul dintre ele să primească finanțare și să fie introdus în platforma dezvoltată de Tales of Us – World of US

Dacă te tentează ideea și vrei să dezvolți un joc în care poți introduce personaje precum Prâslea cel Voinic, Ileana Cosânzeana, Dragobete, balauri, sânziene sau alte ființe supranaturale din mitologia românească, poți afla mai multe detalii de pe site-ul RGDA. Tot acolo te poți înscrie și în concurs până pe 21 septembrie 2022. 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.