TV-ul care se camuflează. Samsung a lansat în România gama de televizoare QLED 2018

Am văzut noile televizoare Samsung. Apoi nu le-am mai văzut.

În cadrul unui eveniment de presă organizat în București, Samsung ne-a prezentat noua gamă de televizoare QLED. Și ne-a plăcut, pentru că este foarte clară direcția în care compania coreeană își duce produsele.

Dacă până de curând televizorul era unul dintre obiectele mari, de multe ori inestetice, care atrăgeau cel mai mult atenția (dar și un mănunchi de cabluri) într-o sufragerie, Samsung ne prezintă tot mai des televizorul ca pe un obiect minimalist, cât mai puțin deranjant din punct de vedere estetic, ce se poate ascunde ori de câte ori nu este folosit. Asemenea unui tablou.

Noile televizoare au fost îmbunătățite pe toate planurile, însă există 3 arii care au fost evidențiate pe parcursul prezentării: Q Style, Q Picture și Q Smart.

Sub denumirea Q Style sunt înglobate două mari îmbunătățiri de design. Prima dintre ele este modul Ambient, care pornește de la premisa că în majoritatea timpului, un televizor obișnuit stă închis și devine doar un obiect negru lipsit de stil și funcționalitate. Modul Ambient transformă televizorul într-un display inteligent care afișează, de exemplu, fotografii interesante sau cele mai noi știri, timp în care poate reda și muzică.

Poate cea mai interesantă funcție a modului Ambient este că, în cazul în care montezi televizorul pe perete (iar Samsung oferă o soluție foarte ușoară de a-l monta și demonta), televizorul se poate camufla afișând culoarea sau modelul din spatele său. Pentru această funcție trebuie să fotografiezi peretele utilizând aplicația mobilă Samsung SmartThings, iar imaginea respectivă va fi procesată și afișată de televizor.

Cea de-a doua îmbunătățire din categoria Q Style este aceea că televizorul utilizează un singur cablu atât pentru transmisia de date audio-video cât și pentru alimentarea cu energie electrică. Cablul, denumit One Invisible Connection, utilizează o conexiune pe fibră optică și este extrem de subțire. Toate cablurile audio-video se introduc într-o consolă centrală care poate fi ascunsă departe de televizor, având în vedere că Invisible Connection are o lungime de 15 m.

Îmbunătățirile tehnologiei vizuale QLED se încadrează în categoria Q Picture, iar aici este vorba despre o îmbunătățire a redării culorilor, care au aceeași acuratețe la orice nivel de luminozitate. Toate modelele QLED 2018 redau 100% din nuanțele Digital Cinema DCI-P3.

Vârful de gamă al seriei Samsung QLED 2018, modelul Q9F, are un as în mânecă: Direct Full Array Elite, o tehnologie din categoria FALD (Full Array Local Dimming) prin care LED-urile sunt poziționate sub formă de matrice direct în spatele panoului (și nu doar pe margini, ca în cazul celorlalte modele). Acest lucru permite un control mult mai fin al luminozității în diverse zone ale ecranului, ceea ce oferă avantaje în cazul vizionării de conținut HDR 10+.

În final, în categoria Q Smart intră îmbunătățirile pe care Samsung le-a făcut la nivel de software. De exemplu, sistemul de operare Tizen permite acum crearea de scurtături directe pentru vizionarea serialelor și filmele favorite, deci nu mai trebuie accesată întâi aplicația de VOD.

O altă găselniță interesantă este telecomanda OneRemote, care permite control vocal, dar și controlul mai multor dispozitive conectate la TV în același timp. Ei spun că este singura telecomandă de care vei mai avea nevoie în sufragerie, pentru că poate controla atât televizorul, cât și consolele de jocuri și playerele Blu-Ray conectate. Ele sunt detectate automat atunci când sunt conectate la TV.

Evident, dacă dețineți dispozitive smart ai caror producatori au permis compatibilitatea cu platforma Samsung Smart Things, televizorul poate afișa statusul acestor dispozitive în timp real. De exemplu, dacă ciclul mașinii de spălat s-a terminat, televizorul oferă imediat o notificare în acest sens.

Prin această lansare, Samsung și-a arătat din nou valoarea în piața competitivă pe care reușeste să o domine de peste un deceniu. Iar noile produse arată excelent și ne transmit subtil că televizorul viitorului este acela care se integrează perfect în mediul tău, fără să-l perturbe în vreun fel. Less is more.

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.