[Review] World of Warcraft: Legion

Blizzard Entertainment a lansat pe data de 30 august cea de-a șasea expansiune a jocului Word of Warcraft: Legion. Legion continuă povestea din Warlords of Draenor, în timp ce Gul’dan, trădător al orcilor și servitor corupt al Legiunii, pornește o invazie a ţinutului Azeroth cum nici Hoarda şi nici Alianţa nu a mai văzut vreodată. Pentru a salva lumea de la pieire, eroii trebuie să descopere misterele unei locaţii legendare, Broken Isles, să stăpânească arme deosebit de puternice şi să facă un pact primejdios cu discipolii groaznicului Illidan Stormrage, facţiunea Illidari Demon Hunter.

În continuare, vă vom prezenta mai în detaliu tot ceea ce a adus nou World of Warcraft: Legion.

O nouă zonă: The Broken Isles 

Încă din pre-launch World of Warcraft: Legion a început cu un pre-event semnificativ, aducându-ne pentru prima dată din Warcraft III în Broken Isles, unde suntem martori la reîntoarcerea Legion-ului. Cei de la Blizzard au hotărât să ducă povestea cu un pas înainte, omorând câteva personaje principale din lumea Warcraft-ului și anume: Tirion Fordring, Vol’jin, Varian Wrynn etc.

Odată cu lansarea Legion-ului, Broken Isles a fost disponibilă ca și zonă și cuprinde:

  • The Broken Shores
  • Azsuna
  • Val’Sharah
  • Highmountain
  • Stormheim
  • Suramar

Pentru prima oară, de la expansiunea Wrath of the Lich King, Blizzard a reușit prin quest-urile sale interactive să ofere jucătorilor o complexitate a poveștii nemaivăzută până acum în World of Warcraft,quest-uri precum: desenarea hieroglifelor prin pași, bătălii literalmente în cărți, escaladări ale diverselor zone etc.

Review World of Warcraft Legion Azsuna

O altă noutate este aceea că playerii nu sunt limitați la a face aceleași zone pentru fiecare caracter. Quest-urile și mob-ii cresc odată cu nivelul caracterului, însemnând că oricare dintre zonele menționate mai sus pot fi accesate de la nivelul 100, alegându-ți propriul story line.

Suramar este, sa zicem, o zonă mai specială, întrucât chiar dacă este zonă de level 110, ea se concentrează mai mult pe prezentarea poveștii per ansamblu, decât oferirea gear-ului. Potrivit celor de la Blizzard, această zonă dorește să ofere jucătorilor doar poveste și distracție, și nimic mai mult.

De la level 110 devin valabile quest-urile globale (World quests) cu reward-uri progresiv mai mari odată cu item level-ul fiecărui jucător, introducând inclusiv un sistem de Bounty, care îți oferă pașii necesari pentru a progresa în content-ul de end game.

Clasa Demon Hunter

Odată cu venirea Demon Hunter-ilor avem o poveste de reabilitare a lui Illidan Stormrage, care pregătea Illidari (Demon Hunter-ii), inclusiv în momentul în care player-ii se îndreptau spre a-l bate în Black Temple, în Burning Crusade. După cum a spus el:”We were not prepared” pentru ce avea să vină.

Demon Hunter-ul este al doilea Hero Class din World of Warcraft, începând de la level 98. Este singura clasă care oferă doar două posibilități de joc: Havoc, care este DPS, și Vengeance, care este Tank. Demon Hunter-ul este singura clasă care a adus Double Jump-ul, plus Glide, în specalizarea Havoc. Havoc iese în evidență prin versatilitatea sa și numerele mari (damage-ul), din punct de vedere al DPS-ului. Punctul slab al acestei specializări este acela că nu deține un Self Heal stabil.

Specializarea Vengeance aduce înapoi tank-ul ce poate purta Leather și este noul și îmbunătățitul Death Knight pe specializarea Blood.

Review World of Warcraft Legion - Demon Hunter

Artifact Weapons

Blizzard a ales pentru această expansiune să nu ne mai aglomereze cu sute de arme precum în celelalte expansiuni, ci au adăugat mult râvnitele Artifact Weapons, precum: Ashbringer, Doomhammer etc. Fiecare specalizare de la fiecare clasă obține un Artifact Weapon unic.

Puterea Artifact Weapon-ului crește prin utilizarea talent tree-ului armei și a relicvelor.

review-world-of-warcraft-legion-weapon-talent-tree

Sistemul de Transmogrification

Una dintre facilitățile principale aduse de noua expansiune ,World of Warcraft: Legion, este noul sistem de transmogrification.Acesta are la bază sistemul vech,i implementat inițial de Blizzard dar, modificat astfel încât să fie mult mai convenabil pentru jucători.

Prima dintre schimbările majore aduse sistemului nou este aceea că nu mai este nevoie ca playerii să aibă în inventar sau în bancă armurile sau armele ale căror aspect vor să le păstreze/utilizeze. Acum este suficient pentru orice player să fi obținut în trecut armura/arma dorită,care va fi salvată într-un tab special ,care se numește “appearance”, similar sistemului utilizat în Diablo III,unde jucătorii pot vedea atât armurile/armele colectate,cât și cele necolectate.Există totuși o regulă la acest sistem nou și anume:  pentru ca un jucator să poată colecta un aspect,acel jucător trebuie să fie eligibil de a purta acel item,astfel chiar dacă un paladin, de exemplu, poate găsi un item de tip cloth,leather sau mail ,acesta nu îl va putea adăuga la colecția sa de “appereance” .

O altă îmbunătățire adusă acestui sistem este posibilitatea de a face un “outfit” prestabilit pentru a nu fi nevoit să cauți în listă aspectul respectiv pentru fiecare item în parte.”Outfit-ul” respectiv poate fi modificat oricând și salvat pentru a putea fi accesat ulterior,dar fiecare “outfit” este specific caracterului pe care a fost creat.

review-world-of-warcraft-legion-sistemul-de-transmog

 

Class Order Halls

Vechiul garrison revine într-o formă îmbunătățită, sub numele de Class Order Halls. Acesta este valabil într-o formă diferită pentru fiecare clasă din joc, Acesta oferă feature-ul de quest-uri specifice clasei, continuarea poveștii pentru end game, îmbunătățirea Artifact Weapon-ului (Upgrade-ul).

O formă mai rafinată a feature-ului de Companions, pe care poți să-i trimiți în misiuni separate, pentru a culege diferite reward-uri (gold, items, artifact powers etc).

review-world-of-warcraft-legion-class-order-halls

Noul sistem de talente pentru PVP

Noul sistem a fost implementat pentru a oferi șanse egale jucătorilor care vor să înceapă să joace PVP-ul mai târziu, fără să mai fie în dezavantaj față de expansiunile trecute, făcând PVP-ul prin acest sistem mult mai bazat pe abilitățile individuale decât pe dependeța gear-ului de PVP.

Dificultatea dungeon-urilor este una medie, iar despre raid-uri nu putem menționa încă ceva, întrucât acestea nu sunt disponibile încă. Mai multe din povestea Legion-ului vor fi dezvăluite odată cu lansarea patch-ului 7.1.

Așadar, pentru prima oară, după mulți ani, Legion se arată a fi una dintre cele mai bune expansiuni de până acum, aducând World of Warcraft-ul la un număr de 17 milioane de jucători activi.

Isabelle Frost
Isabelle Frosthttps://www.overheat.ro
Gaming is my only church.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.