După anunțul făcut de Ubisoft cum că seria Assassin’s Creed sare glorios peste anul 2016 și că nu vom primi anul acesta niciun joc major din serie, echipa Overheat s-a gândit că nu ar strica să facem un clasament al jocurilor din serie; o trecere în revistă a celor mai bune Assassin’s Creed-uri. Clasamentul este alcătuit numai din jocurile principale ale francizei, deci spin-off-uri precum Liberation, Chronicles sau Pirates nu le vom lua în considerare.
9. Assassin’s Creed Unity
Jocul care a pornit revoluția gamerilor împotriva companiei Ubisoft. Jocul care ne-a arătat cât de însetate sunt studiourile de jocuri după galbenii gamerilor. Unity nu este doar cel mai prost joc din serie din mai toate punctele de vedere(poveste, gameplay, etc), dar la vremea apariției era imposibil de jucat datorită optimizării dezastruoase atât pe PC, cât și pe console.
8. Assassin’s Creed Revelations
Cu o poveste previzibilă, cu personaje deloc memorabile și cu puține misiuni antrenante, ultimul capitol din trilogia lui Ezio nu reușește să iasă mai deloc din umbra predecesorilor săi. Constantinopolul și prezența lui Ezio sunt singurele bile albe într-un joc făcut în grabă de dragul de a face un joc cu asasini. De altfel, Revelations a dat startul declinului seriei Assassin’s Creed.
7. Assassin’s Creed
Gândit inițial ca fiind un proiect Prince of Persia, primul Assassin’s Creed a fost atât criticat, cât și lăudat de către critici pentru sistemul fluid de parkour și pentru anumite misiuni de asasinare. Prin acest simplu titlu, Ubisoft l-a prins pe Dumnezeu de picior și au creat una dintre cele mai profitabile francize de jocuri ale tuturor timpurilor.
6. Assassin’s Creed III
Primul joc din serie care se desfășoară în Lumea Nouă descoperită de Columb, AC III a adus seria într-o epocă mai modernă; o epocă a revoluțiilor, cu arme de foc, războaie și corăbii. Din păcate, povestea și personajele au fost motivul pentru care jocul nu a reușit să revoluționeze atât de mult formula Assassin’s Creed.
5. Assassin’s Creed Syndicate
Syndicate este încercarea disperată din partea Ubisoft de a-și spăla păcatele în fața fanilor revoltați după dezastrul care a fost Assassin’s Creed Unity. Din fericire atât gemenii Frye, cât și Londra victoriană reușesc să poarte jucătorul într-un oraș credibil într-o perioadă istorică credibilă. Totodată, Syndicate este o întoarcere la rădăcinile seriei prin mecanicile de crafting și de administrare a orașului.
4. Assassin’s Creed Rogue
Dacă în toate jocurile din serie am experimentat povestea din perspectiva asasinilor, jocul ne răspunde la o întrebare mai veche: “Cum e să fii templier?”. Rogue ne pune în pielea unui fost asasin devenit templier care își dorește cu ardoare răzbunare față de ordinul asasinilor pe care i-a trădat. Deși nu este un asasin, Shay Patrick Cormac, căci așa îl cheamă pe protagonistul nostru, este unul dintre cele mai bine realizate personaje din toată seria AC.
3. Assassin’s Creed IV: Black Flag
Este un joc cu pirați inspirat din mai toate poveștile clasici cu Barbă-Neagră, Jack Sparrow și alți lupi de mare(glumesc, Jack Sparrow nu apare prin jocul nostru). Black Flag se abate destul de mult de la rutele seriei și ăsta este un lucru extrem de bun. Povestea este reușită, personajele sunt și ele memorabile, iar gameplay-ul, atât pe țărm, cât și pe mare, este foarte bine realizat, jocul reușind să te introducă în Epoca de Aur a Pirateriei.
2. Assassin’s Creed Brotherhood
Cum toate drumurile duc la Roma, și seria Assassin’s Creed se ducea la un moment dat la Roma. A doua aventură de-a lui Ezio ne poartă într-un Oraș Etern aflat sub conducerea tiranică a familei Borgia; un oraș care vă renaște din propria cenușă datorită ajutorului tău și a celorlalți asasini din frăție. Povestea plină de trădări a familiei Borgia este la fel de bine realizată precum cea a lui Ezio și a aliaților acestuia. Să nu mai menționez că vei avea ocazia să recrutezi asasini și să îi folosești diferitele tale asasinări.
1. Assassin’s Creed II
Assassin’s Creed II este vârful hidden blade-ului asasinilor. Este pur și simplu cel mai reușit joc din serie. Povestea lui Ezio Auditore da Firenze, dar mai ales personalitatea acestuia, au reușit să fascineze masele de gameri. De asemenea, AC 2 a introdus sistemul de combat, sistemul monetar și sistemul de management al orașului, sisteme ce sunt prezente și acum, la 7 ani de la lansare, în jocurile seriei Assassin’s Creed.
Să sperăm că Ubisoft se vor redresa și în 2017 vom primi Assassin’s Creed-ul pe care îl merităm.
Am jucat doar AC 1 si AC2 dar din cate am auzit sunt foarte repetitive.