[Interviu] Cum să te apuci de Vtubing cu Romania-chan

Hai să începem cu începutul. Pe scurt, un Vtuber este o persoană care se folosește de un avatar virtual combinat cu un webcam care îi înregistrează mișcările corpului plus expresiile faciale, pentru a genera conținut video interactiv pe platforme precum Twitch, YouTube, Facebook, Twitter, etc.

Această activitate este cunoscută sub numele de Vtubing și are o popularitate destul de mare în afara României, în special în Japonia, China, Statele Unite, dar și prin Europa. Totuși, în țara noastră aceasta este încă o nișă destul de mică și neexplorată, dar cu un potențial destul de mare.

Din acest motiv, m-am gândit să o poftesc la interviu pe Romania-chan, astfel încât să vă faceți o imagine de ansamblu în ceea ce privește acest domeniu și munca din spatele lui. Enjoy! 🙂

Overheat: Bună şi bine ai venit pe Overheat.ro. Îți mulţumim că ai acceptat invitaţia noastră la interviu.

Romania-chan: Bună, mulțumesc pentru invitație!

OVH: Ce ne poți spune despre tine şi munca pe care o faci?

Ro-chan: Sunt un vtuber, artist și Live2d rigger care se focusează pe stilul anime și din când în când mai fac variety streaming pe Twitch.

OVH: Cum a început proiectul tău și ideea de Romania-chan. Ce ne poți împărtăşi?

Ro-chan: Inițial a început totul de la o glumă. Am făcut o ilustrație cu două panel-uri despre Coronavirus (Corona-chan) și Romania-chan care e speriată ținând în mână o sticlă de spirt și o ceapă, apoi am continuat să fac mini comic-uri cu Romania-chan și le postam pe Facebook, Instagram și Reddit. Au avut mare success, iar în timp am decis să încerc să fiu vtuber cu acest persona de care m-am atașat.

Romania-chan - Corona-chan

OVH: Care a fost cea mai complicată parte a proiectului?

Ro-chan: Realizarea modelului. Am petrecut 8 ore pe zi, o lună întreagă, doar ca să fac desenul și încă o lună să îl riguiesc (să îl fac să se miște cu face tracking).

OVH: Ce părere ai despre nișa de Vtuberi din România? Ce crezi că ar ajuta-o să se dezvolte?

Ro-chan: În opinia mea, în România sunt mulți vtuberi mici, dar sunt greu de descoperit deoarece lumea nu prea stă pe Twitch, iar pe YouTube e mai greu să interacționezi cu chatul.

Cunosc și vtuberi români care fac streaming în engleză și au mare success, dar din păcate, la noi ca să se ajungă la același nivel ar trebui să se extindă cultura anime mult mai mult.

Pe mine m-a ajutat faptul ca aveam o comunitate dinainte să mă apuc de Vtubing, dar să o iei de la zero este foarte greu. Ar fi nevoie de ajutor din partea unor streameri/influenceri mari să dea de veste de existența vtuberilor, altfel mereu va fi doar o nișă, greu de descoperit.

Romania-chan - Avatar

OVH: Ce ai recomanda persoanelor care vor să se apuce de această activitate? Există anumiți pași pe care trebuie să îi urmeze?

Ro-chan: În primul rând, să o facă din plăcere, deoarece este o alocare destul de mare de timp și efort. Este nevoie de un calculator decent, un model de vtuber (2d sau 3d) , webcam pentru tracking (sau iphone) , eventual un cont de twitter ( acolo se adună toți vtuberii) și panels/overlays ca să adauge personalitate la streamer.

Nu este neapărat o listă cu pași care trebuie să fie urmați. Depinde mult de cât de mult vor oamenii să investească în acest hobby.

OVH: Care au fost jocurile copilăriei tale? Dar cel mai bun joc jucat de tine?

Ro-chan: Tom and Jerry Fists of Fury, Worms World Party, Barbie Fashion Show, Project Diva, Corpse Party, iar cel mai mai bun la momentul actual pentru mine este Final Fantasy VII Remake.

OVH: Ce personaj din gaming ai vrea să fii pentru o zi?

Ro-chan: Protagonista din Amnesia: Memories.

OVH: Cum ți se par evenimentele East European Comic Con și Bucharest Gaming Week din țara noastră?

Ro-chan: Mă bucur mult ca avem șansa de a participa la astfel de event-uri unde se pot aduna toți fanii anime și gamerii într-un singur loc, unde cosplayerii se pot manifesta liber și oamenii de rând pot întâlni content creatori români sau actori din străinatate, dar mie personal îmi placeau mai mult Nijikon și Otaku Festival.

Se simțeau mai restranse și era mai ușor să iți faci prieteni noi, dar în mod special duc dorul diversității de merch-uri, brelocuri chibi, lănțișoare, inele, brățări anime, fumo-uri, etc; ceea ce nu prea mai vezi în ziua de azi la alte event-uri.

OVH: Urmărești creatori de conținut sau site-uri din sfera de gaming din România?

Ro-chan: Din păcate, nu. Sunt foarte ocupată cu multe hobby-uri.

OVH: Care sunt hobby-urile tale preferate?

Ro-chan: Desenul, Cosplay, Boardgames, Rhythm Games.

OVH: Dacă ai fi obligată să alegi între facultate și art commissions/livestreaming care ar fi răspunsul tău?

Ro-chan: CLAR art commissions/livestreaming, 100%.

OVH: Daca ai fi un meme, care te-ar reprezenta cel mai bine?

Ro-chan:

OVH: Ce proiecte ai în plan pentru viitor?

Ro-chan: Să fac un joc video in RPG Maker cu Romania-chan.

OVH: Dorești să le transmiți ceva cititorilor noştri?

Ro-chan: Follow your dreams and never give up ~

OVH: Mulțumesc pentru timpul acordat. Îți dorim succes în continuare. 😀

Ro-chan: Mi-a făcut plăcere! Multumesc și multă baftă cu site-ul! :3

Unde puteți să o găsiți pe Romania-chan:

Twitch

Twitter

Instagram

Discord

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.