Cosplay Profile: Mirela Iosef (Khaia)

În ultimul articol din Cosplay Profile am făcut cunoștință cu un cosplayer începător și pasionat, deopotrivă, de anime-uri. Lucia Tudor ne-a povestit cu ce se confruntă un cosplayer începător la început de drum. Puteți citi articolul aici, dacă săptămâna trecută nu ați apucat.

În această săptămână ne îndreptăm atenția către un cosplayer care la East European Comic Con 2016 a obținut titlul de ”Best Performance” și este o fană a DC Comics, RPG games și face tir cu arcul. Vă invităm să urmăriți interviul cu Mirela Iosef, a.k.a Khaia, unde vom afla mai multe despre acest Demon Hunter înnăscut și activitatea sa de cosplayer:

Î: Spune-ne câte ceva despre tine Demon Hunter, dar promite-mi că pui arbaleta aia jos. 

Khaia: Oh, hello there! I guess I can take a break from killing the spawns of hell. Sunt Micky Iosef a.k.a Khaia, am terminat facultatea și masterul în psihologie, and I really like to get into the mind of the characters I cosplay.

Când nu sunt îngropată sub o tonă de material, metal și lemn sunt HR Business Partner la o bancă din România și mă ocup de recrutare, dezvoltare organizațională și programul de internship pentru tineri care doresc să își clădească o carieră în banking.

În timpul rămas liber citesc, mă joc tabletop RPG’s și jocuri video și practic tir cu arcul.

Î: Ce te-a determinat să intri în domeniul cosplay-ului, dat fiind faptul că probabil ai o grămadă de demoni de vânat?

Khaia: Primul meu cosplay oarecum serios a fost Batgirl în anul 2014, mi-am făcut curaj și am pus cap la cap un costum, “closet cosplay” cu ce aveam prin casă și ce am cumpărat pe ultima sută de metrii. A fost o experiență frumoasă unde am cunoscut o grămadă de oameni interesanți, cosplayeri și fani deschiși și fun.

După experiența din 2014 am zis să ridic nivelul, a urmat un costum de Poison Ivy cu care am și concurat prima dată. Am plecat la drum cu gândul fixat pe obiectivul de a mă înscrie la concurs, dar cu cât se apropia concursul aveam emoții și am început să dau înapoi, însă prietenii m-au susținut și încurajat și așa la EECC 2015 am urcat pe scenă.

Am repetat skit-ul până a devenit automatism și am avut noroc că am făcut asta, pentru că am vazut sala plină și am simțit cum mă lasă genunchii. După ce am ieșit din back stage a venit o fetiță, avea vreo 10 ani (pretty cool era îmbrăcată ca Hermione din Harry Potter) timidă m-a întrebat dacă poate să facă o poză cu mine. Dupa ce am stat la pozat, fata s-a întors spre mine și mi-a zis “Ești personajul meu favorit din Batman!” și a fugit apoi timidă la părintele care era cu ea înainte să îi mai pot spune ceva. And just like that I was hooked on cosplay!

Î: Ce costume ai realizat până în prezent?

Khaia: În ordine cronologica avem:

– Nana din anime-ul Nana

– Batgirl ( Barbara Gordon din DC Universe )

– Poison Ivy (Pamela Lillian Isley from DC Universe)

– Demon Hunter ( Diablo 3 Natalya’s Vengeance Set)

Î: Vorbește-ne puțin despre care consideri tu că sunt cele mai reușite trei costume ale tale (cum ai lucrat, materiale folosite etc).

Khaia: Consider că am evoluat destul de repede în ultimii ani pe zona de cosplay de la doar asamblat de diferite piese ca să îmi iasă un costum la să lucrez în metal, piele, lemn și diverse alte materiale.

Încerc să păstrez costumele cât mai autentice când vine vorba de aspect, dar și de materialele folosite.

Batgirl ( Barbara Gordon din DC Universe )

Cum am menționat și anterior nu este un costum cine știe ce, asamblat pe ultima sută de metri pentru Comic Con, dar îmi este foarte drag pentru că așa a început totul.

Cosplay Profile - Khaia

Poison Ivy (Pamela Lillian Isley from DC Universe)

Am folosit un tipar simplu pentru un body cu codiță de frac și apoi am folosit 21 de metri de iederă artificială, am dezlipit frunzele de pe tija din plastic și apoi le-am lipit una câte una pe body și pantofi. Ca și finisaje am vopsit pantofii și partea interioară a codiței de frac cu vopsea specială de material.

Cosplay Profile - Khaia (Progress Posion Ivy)

Cosplay Profile - Khaia (2)

Demon Hunter ( Diablo 3 Natalya’s Vengeance Set)

Demon Hunter-ul a fost unul dintre cele mai complexe costume pe care le-am facut. M-am decis să fac costumul din piele, metal și lemn; a fost dificil și mi-a luat aproape un an să îl termin. Am început cu tipare customizate pentru fiecare bucată de armură, apoi le-am folosit pentru a tăia metalul. Cea mai costisitoare procedură, din punct de vedere al timpului, a fost șlefuirea bucăților de metal (it went on forever!).

Cosplay Profile - Khaia (Progress Demon Hunter)

O altă problema de care m-am lovit a fost unde să pun susținerea pe piese (în Diablo armura este ținută de magie mai mult decât de altceva), evident trebuia să mă mișc și să rezist în costum o zi întreagă. Apoi a urmat corsetul și pantalonii, dar după ce am șlefuit și îndoit metalul de mână, acestea au fost floare la ureche.

Cred că cel mai important lucru când realizezi un costum este să faci tiparele cât mai corect posibil, să măsori de 5 ori și să tai o dată și să nu te dai bătut.

Cosplay Profile - Khaia (3)

Î: Ce planuri de viitor ai în ceea ce privește cosplay-ul, printre toate misiunile pe care le ai de îndeplinit?

Khaia: Am o listă foarte lungă, o să enumăr doar câteva:

-Scarlet Grim Teppet ( din Universul Exalted original concept)

-Lucy din Elfen Lied

– Katniss Everdeen din The Hunger Games

– Edward Elric din Fullmetal Alchemist

Vă transmit toate cele bune, de la fani, la cosplayeri, la organizatori și voluntari, you guys are the heroes! Ne vedem la următoarele evenimente!

Am lăsat Demon Hunter-ul pentru un moment, întrucât și-a înșfăcat arbaletele și a plecat spre unde o cheamă datoria, iar noi vom face cunoștință săptămâna următoare cu un nou cosplayer pasionat de anime-uri.

Isabelle Frost
Isabelle Frosthttps://www.overheat.ro
Gaming is my only church.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.