[REVIEW] Marvel vs Capcom: Infinite – bătălia infinită între două lumi

Acest review a fost redactat de Mădălina Coman.

Anunțat în cadrul evenimentului PlayStation Experience, organizat de către Sony Interactive în decembrie 2016, Marvel vs Capcom Infinite este cel de-al șaselea titlu din seria Marvel vs Capcom și al optulea joc

După cum spune și numele, este un fighting game de unde poți alege personaje atât din universul Capcom, cât și cel din Marvel, iar modul de gameplay este de tip tag team.

Aici, jucătorii își construiesc echipa în așa fel încât să poată controla un personaj, cu posibilitatea de a-l schimba, în funcție de situație, să poată realiza assisturi și combinații de mișcări.

Bineînțeles, jocul vine cu schimbări semnificative față de cele precedente. Acestea se axează către o accesibilitate mai mare către jucătorii care nu sunt amiliarizați cu seria Marvel vs Capcom, fără a diminua experiența fanilor.

Gameplay

Aici schimbările sunt cele care fac din Marvel vs Capcom Infinite un joc la care să te întorci în orice moment cu entuziasm, mereu în așteptare de noi combinații și stiluri de luptă fluide, pe care să le poți urmări cu satisfacție.

De data aceasta, se pot selecta doar două personaje, dar ai libertatea să jonglezi între ele în orice moment, indiferent de poziția pe care o ai, în aer sau în mijlocului unui Hyper combo.

Acest free-form” tag system îți dă libertatea să creezi combo-uri continue din ce în ce mai interesante și cu un nivel de daune cât mai ridicat, assist-uri ofensive sau defensive, ai posibilitatea de a-ți scăpa eroul în mijlocul unui atac și să contracarezi cu ușurință, lucru ce face jocul mai accesibil pentru cei care abia descoperă seria, comparativ cu titlurile precedente, unde erai nevoit să înveți combinații de atacuri mai complicate, cu un APM (actions per minute) mai ridicat.

Însă, cel mai important bonus este marcat de introducerea de Infinity Stones din universul Marvel în locul celui de-al treilea personaj la alegere. Fiecare dintre acestea amplifică puterile eroilor aleși într-un mod nou și original, fiind elementul care reîmprospătează cu adevărat seria. Infinity Stones se aleg în funcție de strategia pe care doresti să o abordezi.

Există două modalități de a folosi abilitățile nou introduse. Infinity Surge este o mișcare rapidă, care poate fi folosită independent sau în combinații, iar Infinity Storm devine activ în funcție de nivelul de putere acumulat de-a lungul unei lupte.

Spre exemplu, Soul Stone, în modul Infinity Surge, îți oferă posibilitatea să furi viața oponentului printr-un bici în funcție de daunele cauzate pentru o scurtă perioadă de timp, iar în faza de Infinity Storm ai posibilitatea să folosești ambele personaje alese, indiferent dacă unul dintre ele este mort sau nu. Practic, va fi o bătălie de doi la unu, fiind una dintre cele mai competitive abilități, perfectă pentru răsturnări de situație.

Poate singura dezamăgire la acest capitol este numărul redus de personaje de unde poți alege. Recunosc că simt lipsa unor eroi precum Vergil (Devil May Cry), Amaterasu (Okami), Wolverine  sau X-23 (X-Men), însă aștept, pe lângă personajele noi introduse, noutățile pe care le vor aduce DLC-urile.

Grafică

Dacă la modul de gameplay Marvel vs Capcom Infinite reușește să surprindă cu succes, la capitolul grafică nu are performanțe foarte bune. Modul în care sunt realizate personajele lasă de dorit, comparativ cu Ultimate Marvel vs Capcom 3. Pentru Morrigan, de exemplu, s-au folosit culori mai șterse, expesia feței este nenaturală, iar formele corpului sunt accentuate în mod forțat. Dante și Chun Li par să fie versiunile americanizate ale personajelor originale, dar superficial realizate, atât grafic cât și ca voce.

Meniul este mai simplist, comparativ cu titlul precedent, unde chiar aveai senzația că intri într-un univers de bandă desenată. Probabil singurul lucru pe care l-am remarcat au fost hărțile  pe care, de data asta, le alegi înaintea personajelor.

Sunet

Muzica nu a reușit, din păcate, să îmi rămână în memorie, fiind genul de acompaniament pe care îl auzi în filmele cu super-eroi. Nimic special, chiar și după ore în șir de jucat, ceea ce oarecum dezamăgește, dat fiind faptul că Marvel și Capcom au produs multe piese memorabile pentru personaje și scene de referință.

 

Poveste

Pentru cei care vor să treacă dincolo de plăcerea de a juca împreună cu prietenii și să-și dovedească fiecare abilitățile, există și un story mode specific fiecărui titlu Marvel vs Capcom. Ca în toate celelalte jocuri, povestea este destul de previzibilă, de la început până la final.

Antagoniștii principali sunt Ultron și Sigma, care, prin intermediul a două Infinity Stones, își unesc puterile pentru a eradica orice formă de viață biologică. Bineînțeles, eroii celor două universuri se unesc încă o data și fac tot ce le stă în putință pentru a învinge forțele răului,. Un fel de Avengers mai extins, dacă îl putem sumariza.

Exceptând anumite momente amuzante, cum ar fi dialogul dintre Morrigan și Ghost Rider sau alianța dintre Ryu și Hulk, povestea nu reușește să impresioneze. Totuși, este cunoscut faptul că în acest gen de jocuri nu se pune foarte mult accent pe acest aspect, deci jucătorii nu ar trebui să aibă șteptări foarte mari.

 

Concluzia

Marvel vs Capcom Infinite mizează, ca orice fighting game, cel mai mult pe gameplay și stil de luptă, la fel ca și celelalte titluri din același gen lansate anul acesta, precum Injustice 2 și Tekken 7.

Este o plăcere să faci numeroase combinații și să vezi abilitățile oferite de fiecare Infinity Stone, care îți accentuează abilitățile și îți oferă mai multe șanse de reușită, indiferent dacă ești veteran al genului sau vrei doar să te distrezi. Din păcate, la celelalte capitole, jocul nu se ridică la nivelul așteptărilor.

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.