Anime Culture Club- începutul unei comunități frumoase

Autor: LockOn

Overheat întotdeauna a fost de părere că trebuie să existe legături strânse între comunitățile sau organizațiile din România.

Lipsa conexiunilor aduce și limitarea conținutului pe care îl poți oferi publicului. Oamenii sunt diversi, unici, fiecare cu propriile gusturi sau concepte, tocmai de aceea trebuie să ai cat mai mult diversitate de oferit. Orice gamer vizionează filme sau anime, cum orice otaku sau cinefil au ajuns să joace jocuri.

Industria de gaming, anime și cinematografie trebuie întotdeauna sa fie cot la cot și pe măsură ce o industrie evoluează o face în simbioză cu celelalte. Recent, Overheat a avut plăcerea de a construi un parteneriat cu un club de anime și cultură japoneză localizat în Cluj Napoca, pentru a oferi publicului Overheat un gateway catre anime și cultura japoneză.

Anime Culture Club a luat naștere în anul 2014 în cadrul UBB Cluj mai exact pe data de 9 aprilie 2014, de o mână de studenți pasionați și cu foarte multa dedicare față de comunitatea din care făceau parte. Informația vastă despre cultura japoneza și pop culture-ul japonez le-a permis să organizeze întâlniri săptamanale care au ajutat la catapultarea popularității clubului.

Pe langa proiecții de anime, clubul oferea și workshop-uri, prezentari, analize și obiceiuri ale tradițiilor japoneze. Odată cu creșterea numărului de membri și evenimente, primul NDA (Noaptea Devoratorilor de Anime) ia nastere.

Un eveniment fără precedent în România, care presupune urmărirea primelor 4 episoade din diferite sezoane de anime (cu pauze) de la ora 20:00 seara, până la ora 7:00 a doua zi.

Scopul era să creeze o platformă oficială pentru pasionații de anime și cultură japoneza din Cluj-Napoca care atunci erau divizați si nu aveau o comunitate focusată pe așa ceva.

Succesul evenimentelor aduce sponsori permanenți (Starbucks, Anime Anarchy, Top-Tech, Nobori, Crunchyroll) și parteneriate cu alte comunități (Overheat, All For Gaming Romania, Ce ne-am cumparat azi, OtakuRo).

În prezent clubul organizează minim 2 evenimente pe an și se bucură de succes și sprijinul mediului din care face parte, dovada că a putut crește datorită comunităților de oameni dedicați pasiunilor lor.

În final trebuie să realizăm cât de importantă este legatura între mediile de gaming,anime și cinematografie, dar și legătura cu publicul care prin dedicarea lor față de aceste organizații permite existența lor.

Overheat împreună cu Anime Culture Club, All For Gaming Romania, Ce ne-am Cumparat Azi și OtakuRo vă invită pe data de 28 Octombrie 2017 la editia a VI-a NDA și pe 4 noiembrie la ACC X OtakuRo Tour. Ambele evenimente sunt organizate în Cluj-Napoca. Vă mulțumim pentru suportul care il oferiți!

Detalii la: https://www.facebook.com/AnimeCultureClubCluj/

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.