Cosplay Profile: Alis Rosen

Ne-am întors cu un articol nou din Cosplay Profile, după o pauză mai lungă, în care ne-am distrat cu World of Warcraft: Legion (încă facem asta). Ultimul nostru interviu a fost cu Mirela Iosef (Khaia) și dacă nu ați apucat să-l citiți, o puteți face aici.

Săptămâna aceasta o avem ca invitată pe Alis Rosen, un cosplayer român foarte pasionat de tot ce înseamnă fashion design și care iubește să facă orice costum din materiale textile.

Fără a lungi vorba prea mult. haideți să o cunoaștem pe Alis și să-i aflăm povestea în ceea ce privește cosplay-ul.

Î: Ce ne poți spune despre tine Alis? 

Alis Rosen: Bună Overheat! Numele meu e Alis Rosen și sunt un cosplayer și designer clujean ^_^! Vreau să încep prin a vă mulțumi pentru oportunitatea de a face parte din rubrica Cosplay Profile și mai vreau să vă spun că-mi place foarte mult ce faceți! Keep up the good work!!

Î: Mulțumim mult Alis! Cum ți-ai croit drum prin lumea cosplay-ului? 

Alis Rosen: Anul acesta se împlinesc 6 ani de când cochetez cu cosplay-ul și 5 ani de când am realizat primul cosplay. Țin minte că, atunci când încă aveam o idee vagă despre lumea aceasta, a cosplay-ului, eu împreună cu un amic de-al meu fotograf ne întrebam dacă există vreun termen care să denumească actul acesta ce presupune personificarea fanteziilor, dacă a te îmbracă într-un anume fel, astfel încât să redai o anumită imagine sau să copiezi un anume personaj, are vreaun nume. Căutând pe internet, am dat amândoi, mai mult din întâmplare peste câteva poze ale unor cosplayeri și am fost uimiți de multitudinea de detalii, compoziția extraordinară a fotografiilor, decorul. Era ca și cum o altă lume se înfățișa în fața noastră.

Î: Poți spune că ai ceva experiență în domeniul cosplay-ului. Ce costume ai creat pe parcursul acestor șase ani?

Alis Rosen: După ce am tot discutat și am făcut planuri, ne-am hotărât să ne încercăm norocul. Făcusem până atunci câteva costume, dar originale, iar idea de a recrea niște piese atât de detaliate din diverse surse, mi se părea fascinantă. Primul meu cosplay a fost din Death Note, Amane Misa. După asta, am început să experimentez cu materiale, cu design-uri, cu tot ce se putea experimenta. Dintre costumele realizate, un loc aparte îl ocupă Levi din Attack on Titan, Kirakishou din Rozen Maiden, Eliska din Karneval, Esther Blanchett din Trinity Blood (seria mea preferată), Ion Fortuna tot din Trinity Blood,  iar pe lângă asta, am mai făcut și câteva costume la comandă, pentru alți cosplayeri.

Î: Care consideri tu că sunt cele mai bune costume ale tale și ce ne poți spune despre ele? 

Cele mai bune costume create până acum ar fi, în primul rând Esther Blanchett Empire version, pentru că sunt îndrăgostită de toate hainele ei, hahahaha!

La costumul lui Esther Blanchett, au fost multe lucruri de învățat. În primul rând, e de inpirație orientală și atunci tiparele au fost puțin mai, neobișnuite. Am folosit bumbac alb, respectiv negru, decorat cu multe detalii aurii, benzi brodate și pietre. Am învățat să fac și pălării atunci.

cosplay-profile-alis-rosen

Costumul din Karneval a fost realizat după o ilustrație din manga și a fost foarte plăcut de făcut, pentru că design-ul în sine mi s-a părut jucăuș. Am folosit bumbac ușor satinat, organza și blană falsă pentru a-l realiza.

cosplay-profile-alis-rosen-1

Am rezervat cel de-al treilea loc costumelor cu design propiu pentru că acolo posibilitățiile sunt nenumărate. Pot să experimentez și să-mi pun creativitatea la bătaie. Sunt foarte importante pentru că, fără experiența câștigată cu ele, nu aș putea să ajung la rezultate mai bune cu costumele pentru competiții. Acolo hârtia întâlnește brocartul și o draperie devine rochie…

cosplay-profile-alis-rosen-2

Î: Ce planuri de viitor ai în ceea ce privește cosplay-ul, dar nu numai atât?

Alis Rosen: În materie de planuri de viitor, vreau să termin costumul la care lucrez acum…(hint, e tot din Trinity Blood, dar alt personaj), iar pe lângă asta, să fac mai multe rochii, să am mai multe proiecte, să călătoresc mai mult.

Dacă doriți să urmăriți proiectele lui Alis, puteți vizita pagina ei: http://facebook.com/AlisRosenberg

Ne-a făcut o deosebită plăcere să o cunoaștem pe Alis, iar săptămâna viitoare vom face cunoștință cu un cosplayer pasionat de jocul Assassin’s Creed, serialul Vikings și multe altele!

 

 

Isabelle Frost
Isabelle Frosthttps://www.overheat.ro
Gaming is my only church.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.