Proba aruncare cu premii

A trecut și primul Comic-Con din anul acesta și spun primul pentru că o să mai avem parte de încă o rundă în toamnă. Personal am fost o singură zi, prin urmare articolul nu o să fie despre East European Comic-Con, ci mai degrabă încerc să pornesc o serie de articole în care o vă invit să avem o conversație civilizată despre subiecte mai mult sau mai puțin convenționale.

După cum v-ați putut da seama din titlu tema acestui prim pas timid în a lua pulsul cititorului este despre aruncarea premiilor în public, lucru pe care prima dată l-am văzut la Dreamhack și l-am revăzut în weekend la Comic-Con.

Țin minte și acum. Discutam cu un prieten despre eveniment, departe de lumea adunată la unul dintre standuri. Deodată mușuroiul de oameni a început să se agite și să ridice mâinile în aer disperați după lucrul ce urma să fie aruncat. Mi-am frecat un pic ochii, m-am uitat la prietenul meu care părea obișnuit cu astfel de “concursuri”. Nu îmi venea să cred episodul la care am asistat, toată lumea de acolo era entuziasmtă că a fost aruncată o eșarfă cu sigla unei firme.

Am sperat din tot sufletul să fie un incident izolat, însă pe măsură ce am participat la evenimente de tipul Dreamhack sau Comic-Con, cât și lansări de jocuri, ce e drept mai rar întânite acolo, am realizat că nu este ceea ce voiam să fie…din păcate. Înțeleg de ce ai recurge la astfel de trucuri, dar bănuiesc că sunt metode mult mai sigure în primul rând de a da premiul respectiv: o tombolă, o întrebare, orice altceva decât să arunci cu el în public.

De exemplu, dacă este o tombolă poți să îi ceri să se înscrie fie cu un bilețel în care îl/o rogi să treacă și adresa de mail, fie unul în care își trece numele și atât. Astfel îți dai seama cine este real interesat de tine sau de produsele pe care promovezi și cine nu.

Nu dau lecții, ci doar propun variante ce ajută toate entitățile implicate, atât cei care vor premiul, cât și cei care îl oferă.

Stai și te gândești un pic, am oferit acel premiu, dar cu ce m-am ales eu ca organizator? Cu îmbulzeală, evident … și cam atât. Poate mă înșel, dar nu văd vreun alt beneficiu.

Dacă mă înșel sau aveți alte păreri despre acest subiect, vă invit în secțiunea de comentarii atât pe site, cât și pe Facebook. Bineînțeles dacă aveți prieteni ce vor și ei să participe la discuție, răspândiți știrea prin ce mediu social vă este vouă la îndemână.

Haxa
Haxahttps://www.overheat.ro/
Când nu sunt ocupată cu articolele de pe site, mă distrez pe http://www.twitch.tv/overheatro
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.