[REVIEW] Ochelari Gunnar Heroes of the Storm Strike Fire și MLG Phantom Gloss Onyx

IMG_3646Pentru cei mai mulți dintre noi, calculatorul deja înseamnă distracție, muncă, și de ce nu, socializare. Asta înseamnă că putem ajunge să stam lejer în fața monitorului 10 – 15 ore pe zi, iar ochii noștri s-ar putea să o ia razna la un moment dat.

Dacă nu te-ai gândit niciodată ce efecte poate avea ecranul asupra noastră, iată ce spun specialiștii: lumina albastră poate scurtcircuita funcționarea normală a organismului – ochii sunt cei mai afectați, apoi calitatea somnului, dar și starea generală de sănătate, chiar dacă nu îți dai seama pe moment. La polul opus, eu spun că mai departe de tulburări de vedere nu am avut probleme, însă nu sunt nici campioană la numărul de ore petrecute la PC.

Și, ca să răspundem încă de la început eventualelor întrebări, efectele luminii albastre emise de monitor pot fi într-adevăr diminuate și prin alte metode, în afară de ochelarii de la Gunnar Optiks:

  • prin monitoarele speciale low blue light, dar ce te faci când nu ai un astfel de ecran acasă, iar la serviciu e probabil ca șefii tăi să nici nu fi auzit de tehnologia respectivă?
  • f.lux este o altă soluție de protecție a ochilor, un software care odată instalat și activat, elimină lumina albastră și te lasă cu un monitor galben în fața ochilor. Eficient? Da, de ce nu? Însă te-ai gândit la capacitatea de adaptare a nervilor noștri optici și că dacă porți ochelari de protecție cu lentilă galbenă, creierul tău va percepe în scurt timp galbenul ca fiind alb? Mi s-a întâmplat.

Personal, sunt un utilizator foarte vechi și heavy-duty ai ochelarilor Gunnar, iar prima pereche am cumpărat-o acum 3 ani, când eram în căutarea celei mai bune soluții de protecție a ochilor. Decizia a coincis cu perioada în care m-am angajat pentru prima oară full-time, însemnând 8-9 ore de muncă pe zi în fața monitorului, fără multe pauză.

Povestea e simplă: după vreo două săptămâni de research, am hotărât că o pereche de ochelari Gunnar Emissary Onyx sunt ceea ce căutam. Într-adevăr, la vremea respectivă, ochelarii nu erau aduși în România, așa că i-am comandat de la Gunnar Belgia pentru puțin peste 100 de euro și nu am regretat nici până azi: perechea mea de ochelari arată la fel de bine ca în prima zi – lentilele și ramele sunt intacte, iar în ce privește confortul la purtare, nimic nu s-a schimbat. În plus, sunt foarte mulțumită de protecția pe care o oferă.

IMG_3625Este clar că Gunnar, odată cu diversificarea ofertei de ochelari de gaming, a pătruns pe un teren…subtil minat, o piață în care periferice de tot felul apar cu viteza luminii la vânzare, iar utilizatorilor le este câteodată puțin dificil să aleagă mouse-ul, căștile, tastatura, boxele sau ochelarii de protecție perfecți.

Înainte să citești mai multe și dacă nu ai facut-o încă, iți recomand să te uiți puțin peste acest articol, în care am explicat totul despre Gunnar – de unde sunt, încotro se îndreaptă, dar și din ce tipuri de ochelari poți alege.

Și, în cazul în care te hotărăști că Gunnar e pentru tine, rămâi cu noi până la sfârșitul articolului, ți-am pregătit și un voucher de discount valabil pentru toata gama de ochelari și accesorii Gunnar.

Gaming văzut prin Heroes of the Storm Strike Fire și MLG Phantom Gloss Onyx

IMG_3605Să descoperim împreună două modele de ochelari Gunnar din gama pentru gameri – HotS Strike Fire și MLG Phantom.

Ambele perechi fac parte din categoria de ochelari Gunnar destinați gamerilor, însă aceste modele sunt licențiate oficial de Blizzard, respectiv Major League Gaming. În timp ce parteneriatul Gunnar – Blizzard a început în 2015, când firma de optică lansează în aceeași zi cu jocul modelele speciale de ochelari dedicate fanilor titlului, Strike și Siege, colaborarea cu MLG este mult mai veche – 2009.

E interesant că, spre deosebire de ochelarii Gunnar fără branding din gama de gaming, aceste două perechi au şi săculeți de transport cu branding special, așa că te vei simți onorat să-ți scoți ochelarii din ei.

La capitolul design…

IMG_3633E timpul pentru o întrebare cât se poate de pertinentă – de ce spun cei de la Gunnar că aceste modele de ochelari sunt dedicate gamerilor? Ei bine, deosebirea este dată nu de o diferență la nivel de lentilă, căci aceasta e identică, indiferent dacă vrei ochelari speciali de gaming sau de computer, ci de tipul de ramă.

Precum toți ochelarii din această gamă, HotS Strike Fire si MLG Phantom au o ramă extrem de subțire, cu brațe complet teșite, totul pentru ca experiența de purtare a căștilor în același timp cu ochelarii să nu devină un calvar.

În plus, ambele perechi sunt realizate din oțel inoxidabil, cu mici diferențe la capitolul ramă:

  • IMG_3637Modelul HotS Strike Fire este realizat din oțel cu plasticitate ridicată și îți oferă posibilitatea de a personaliza perechea scoțând manșoanele standard și înlocuindu-le cu unele cu branding special, astfel încât eroul tău preferat să fie vizibil pe ramă. În acest moment, cei de la Gunnars.ro nu le au însă listate pe website.
  • Ochelarii MLG Phantom se laudă și ei cu aceleași manșoane detașabile, dar și cu a doua cea mai mare acoperire a lentilei din seria ESPORT, ceea ce înseamnă că și rama, acolo unde îmbracă lentila, este mai înaltă, însă compensează prin subțirime comparativ cu HotS Strike Fire.

În ce privește greutatea, aceștia sunt foarte ușori datorită ramei subțiri și lentilelor realizate dintr-un material special (nu sticlă): Strike Fire are numai 20 de grame, iar MLG Phantom cantărește… 25 de grame. Practic, nici nu îi vei simți în timpul purtării.

IMG_3647Fixarea pe nas se face ferm, cu ajutorul pernuțelor din silicon împrejmuite de o structură metalică, astfel încât rezistența în timp, dar și confortul în general, să fie asigurate. O bilă albă este dată și de curbura foarte pronunțată a ambelor perechi de ochelari, care îți oferă un sentiment de confort sporit.

O primă impresie legată de ramă a fost că aceasta se poate îndoi foarte ușor în cazul ambelor perechi, însă după câteva săptămâni de purtare, aceasta nu dădea semne de oboseală sau uzură, ci dimpotrivă, arăta ca după desigilare.

Un aspect interesant este că cei de la Gunnar țin cont și de dimensiunea capului, diferită de la persoană la persoană. De exemplu, în cazul ochelarilor HotS sunt disponibile două mărimi – M și L, și nu este vorba numai de mărimea ramei, ci și de aria lentilei.

Să vorbim și de funcționalitate 

Cel mai important aspect este până la urmă calitatea lentilei și cum te poate proteja în timpul sesiunilor zilnice de gaming.

IMG_3644Înainte de a te decide să cumperi o pereche de ochelari Gunnar, trebuie să știi dacă vederea ta este perfectă sau trebuie să-ți îndrepți atenția către un model făcut pe comandă, cu dioptrii (vezi aici despre ce e vorba sau ramâi cu noi, revenim în curând cu un articol despre acest tip de ochelari). Dacă te încadrezi în prima categorie, trebuie să știi că ochelarii Gunnar au o dioptrie standard de aproximativ +0.2, care face ca monitorul să pară mai aproape. Beneficiile sunt destul de importante: nu mai ai tendința să te cocoșezi pe scaun, ochii stau și ei mai relaxați. Eu nu am avut probleme deși port ochelari Gunnar de 3 ani. Vederea mea este încă perfectă (Da! Am fost în vizită la optician!).

Cele două perechi venite la teste au lentilele galbene, menite să blocheze lumina albastră emisă de ecran, precum și razele UV. Trebuie să știi că toți ochelarii din gama de gaming au această tentă gălbuie, însă ține minte că ai la dispoziție, în gama pentru computer, ochelari cu lentilă transparentă, creați speciali pentru cei care trebuie să perceapă fidel culorile (graficieni, editori video). În plus, cei de la Gunnar mai au și ochelari de soare nepolarizați concepuți pentru oricine utilizează dispozitive digitale în lumina naturală, în plin soare, având în vedere faptul că polarizarea lentilelor face ecranele digitale greu de citit din anumite unghiuri.

IMG_3634Dacă vorbim de eficiența acestei lentile galbene, îti pot spune că are efect: au fost zile în care mi-am uitat ochelarii acasă și a trebuit să lucrez ore în șir în fața calculatorului, momente în care am simțit că ochii mei devin mai uscați, mai deranjați de luminozitatea ecranului și uneori roșii la sfârșitul zilei. Am facut chiar și un experiment: am pus în sertar perechea mea de ochelari Gunnar și am purtat HotS Strike Fire și MLG Phantom. Nu am sesizat că ar exista o diferență la nivel de lentilă, ci chiar am avut o surpriză plăcută. Față de ochelarii mei, cele două perechi venite la teste au o curbură mai pronunțată, iar ochii au fost mai feriți de curenții de aer din birou. Un element comun tuturor celor trei perechi testate din punctul de vedere al curburii ramei este că imaginea nu va fi distorsionată comparativ cu lentilele drepte, iar câmpul vizual nu va fi nici el îngustat. Nu vei avea niciodată tendința să întorci capul cu totul pentru a vedea ce e în jurul tău, ci vei mișca numai ochii, fără să observi la nivelul vederii periferice lentila sau rama ochelarilor.

Per total, ambele perechi testate, respectiv Heroes of the Storm Strike Fire și MLG Phantom, sunt niște modele destul de interesante pentru gamerii activi și care vor să aibă grijă de sănătatea ochilor lor. Nu pot spune decât că i-aș recomanda, însă, personal, nu m-aș despărți de modelul cumpărat acum 3 ani, Gunnar Emissary Onyx.

Dacă ți-a atras atenția oricare dintre aceste modele de ochelari Gunnar sau vrei să vezi ce altă pereche ți s-ar potrivi stilului tău de viață, intră pe Gunnars.ro, vezi ce modele sunt disponibile, iar dacă te hotărăști să cumperi, folosește codul OVERHEAT și ai reducere de 3% pentru orice comandă, indiferent de tipul ochelarilor, de accesorii sau de cantitate.

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.