Analiza trailerului de debut GTA 5

Din câte aţi observat, cei de la Rockstar Games tocmai au lansat primul trailer pentru Grand Theft Auto 5, spre bucuria a milioane de fani din întreaga lume. Imediat cum trailer-ul a fost lansat, privitorii au constatat că acțiunea jocului se va petrece într-unul din oraşele în care a avut loc acțiunea din Grand Theft Auto San Andreas, Los Santos. Desigur, multe semne de întrebare au început să apară în legătura cu anul în care acțiunea va fi plasată, personajul principal, dar și daca orașele vor fi mai multe sau va fi doar Los Sanots. Ei bine, astăzi încercăm să vă explicăm cum stă treaba cu lucrurile pe care nu le-ați înțeles sau de care vă îndoiţi, printr-o simplă analiză a trailer-ului, cu poze și comentariu.

Să pornim. Trailer-ul începe cu un monolog al personajului principal (sau unul dintre personajele principale), care se întreabă:

  • Why did i move here? (De ce m-am mutat aici?)
  • I guess it was the weather. (Cred ca din cauza vremii.)

Personajul principal nu are legătură cu niciun personaj care a fost prezent în povestea din San Andreas, deoarece acesta întreabă de ce s-a mutat aici. Majoritatea personajelor din San Andreas erau deja stabilite în Los Santos, deci nu au cum să se mute. După vocea personajului, putem doar să intuim că personajul principal este Tommy Vercetti ( personajul principal din Vice City), deoarece vocea acestuia seamănă, având cam același accent ca și cea a lui Vercetti. Da, vocea pare mai bătrâna, dar Tommy Vercetti ar putea fi mai bătrân, deoarece acțiunea din Vice City se petrece în anul 1986 (unde acesta era destul de tânăr), iar acțiunea din GTA 5, putem intui că se petrece în zilele noastre, datorită mașinilor și caselor pe care le putem observa în trailer.

Primul lucru care este prezent atât în San Andreas, cât și în trailer, este Muntele Chiliad (Mountain Chiliad), care se poate observa în spatele celor trei oameni care apar la minutul 0:20.

Un lucru familiar cu San Andreas este prezenţa străduţei din Los Santos unde erau magazinele de îmbrăcăminte Didier Sachs (cel cu îmbrăcăminte de lux), Pro Laps (cel de haine sport) și Victim (haine de vară). Această străduță ne este prezentată și în trailer, la minutul 0:47, când trei indivizi jefuiesc unul dintre magazine. Pe fundal, se mai poate observa și o mașină clasică, cam din vremea anilor 1950.

După cum a spus și Roberto în articolul său, se pare că Los Santos-ul este lovit de o criză financiara foarte mare, oamenii stând pe sub poduri și cerșind. Se observă și un contrast foarte mare între cei bogați care au avioane private și case şi cei care trăiesc pe sub poduri și cerșesc câte un bănuț. Deasemenea, majoritatea magazinelor sunt închise iar oamenii îşi scot proprietăţile la vânzare din cauza acestei crize economice cu care se confruntă Los Santos.

Ar putea fi CJ (Carl Johnson), protagonistul din San Andreas? Asta este întrebarea pe care mulți dintre voi și-au pus-o măcar o dată după ce au văzut scena de la minutul 1:05, când un tip de culoare care seamănă cu CJ, (în afara tatuajelor, pe care CJ nu le avea în GTA: SA), este urmărit de către poliție. Să fie acesta CJ, sau doar o asemănare între un alt personaj din GTA 5 și personajul principal din San Andreas?

Cert este că acțiunea jocului se petrece în Los Santos. Poza pe care o veți vedea acum,înlătură orice suspiciune și dubiu în legătură cu orașul în care va avea loc acțiunea. În poză, este marele logo Vinewood care era prezent și pe munții din San Andreas, și care se poate vedea foarte bine. De asemenea, există maşini (de exemplu cea a poliţiei) pe care se poate citi numele oraşului Los Santos. Cât despre plăcuţele de înmatriculare ale tuturor maşinilor, toate sunt înregistrate în statul San Andreas, din care face parte oraşul Los Santos.

Și dacă cele de mai sus nu sunt de ajuns, cei de la Rockstar au mai inclus în trailer un lucru care este legat foarte mult de San Andreas, pentru a înlătura orice suspiciune. Avionul pe care cred că toți l-ați întâlnit în San Andreas, unele misiuni fiind legate strict de acest avion. Prin urmare, cred că nu riscăm să greşim cu nimic dacă spunem că acțiunea din jocul Grand Theft Auto 5 are loc în orașul Los Santos. S-ar putea ca acest joc să fie o continuare a San Andreas-ului, sau  pur și simplu o nouă poveste plasată în Los Santos.

Până când vom ști cu siguranță povestea jocului din V, cerințele de sistem și îmbunătățirile pe care acesta le aduce față de jocurile din seria sa, nu putem decât să vă lăsăm cu o listă de posibile personaje care ar putea fi prezente în acest joc, mai mult decât atât, ar putea să fie și personaje principale.

  • Tommy Vercetti – Vocea acestuia seamănă foarte mult cu vocea din trailer, fiind mult mai bătrână, dar având același accent. Încă un lucru ar fi că personajul ne vorbește în trailer despre mutarea sa în Los Santos şi despre familia sa.
  • Carl Johnson ”CJ” – Prima dovadă ca să spunem așa, este personajul din trailer, un personaj care seamănă leit cu CJ, și are același maieu alb pe care CJ îl purta în San Andreas. Lucrul care face ca acesta să nu fie personajul principal, este că acesta nu s-a mutat în Los Santos (el a fost născut în Los Santos, a plecat în Liberty City, și în cele din urmă s-a întors în Los Santos) și nu avea tatuaje.
  • Claude – Cu toții știți sau vă mai aduceți aminte că personajul principal în GTA 3 a fost Claude. Acesta a fost prezent și în San Andreas (acțiunea din GTA: SA are loc în 1992 iar cea din GTA 3 în 2001). Acesta ar putea fi personajul principal, deoarece a spus, printre altele, că vrea să trăiască o viață liniștită ( acesta nu mai are un domiciliu stabil după ce a plecat din San Andreas în Liberty City şi a fost trădat de Catalina într-un jaf bancar). Putem spune că și Claude poate fi adăugat pe lista personajelor posibile.

Ei bine, vom afla toate lucrurile care ne interesează pe parcursul așteptării acestui joc. Pentru mai multe știri legate despre Grand Theft Auto 5, urmăriți zilnic site-ul Overheat.ro

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.