Filmul animat românesc Fiul Stelelor din 1987 a fost restaurat!

Trebuie să recunosc că până de curând nu auzisem de filmul animat românesc Sci-Fi Fiul Stelelor sau The Son of the Stars, așa cum este el cunoscut în afara țării, dar cât trăiești mai înveți câte ceva.

Ceea ce este mai surprinzător este că acesta s-a lansat în anul 1987 (cu toții știm cât de riguros era controlat orice fel de conținut atunci), fiind o fuziune de idei din filme precum Star Wars: The Empire Strikes Back, Alien,Tarzan, The Jungle Book și Moby Dick.

Fiul Stelelor - Son of the Stars

De asemenea, filmul a fost regizat de către animatorii români Călin Cazan (Misiunea Spațială Delta/Delta Space Mission, Aventuri Submarine și Silent Hunter 3) și Mircea Toia (Misiunea Spațială Delta/Delta Space Mission).

Recent, studioul Deaf Crocodile Films specializat pe partea de restaurări, distribuție și posproducție a lansat un trailer pentru filmul Fiul Stelelor restaurat în format 4K, proces realizat în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română și Centrul Național al Cinematografiei, în baza negativelor originale de 35mm.

În caz că unii dintre voi sunt și colecționari, există doua variante în format Blu-Ray disponibile la precomandă + reducere bună aici. Din ce am verificat, au și transport internațional. Pentru Standard Edition mai au 382 de bucăți disponibile și pentru Limited Edition Slipcover mai sunt 1082 de bucăți.

Varianta Blu-Ray include:

  • Filmul în format 4K restaurat digital
  • Interviu video cu regizorul Călin Cazan
  • Comentariu audio al istoricului de filme Samm Deighan
  • Booklet essay semnat de către Stephe R. Bissette (Swamp Thing)
  • Subtitrări în limba engleză

Perindându-mă nițel pe site-ul celor de la Deaf Crocodile Films, am constatat că tot ei au restaurat și filmul animat românesc Misiunea Spațială Delta/Delta Space MIssion din 1984.

Sursa: [awn.com]

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.