Plăcile video AMD Radeon RX 7900 XTX și 7900 XT sunt disponibile!

Începând cu data de 13 decembrie 2022, primele plăci grafice de gaming din lume cu design AMD chiplet și arhitectură AMD RDNA 3 sunt disponibile pentru cumpărare. AMD Radeon RX 7900 XTX și RX 7900 XT promit să ofere cea mai bună experiență în gaming de până acum, având performanțe de top și o eficiență energetică considerabilă, perfectă pentru jocurile 4K și chiar de rezoluție mai mare. 

Una dintre cele mai importante caracteristici noi ale generației de plăci video RX 7000 este design-ul chiplet. Sunt primele plăci grafice din lume care împrumută de la procesoare acest design și potrivit AMD, “oferă frecvențe cu până la 15% mai mari la o eficiență energetică cu până la 54% mai bună.” 

O altă noutate a acestei generații de GPU-uri este arhitectura AMD RDNA 3, care vine la pachet cu unități de calcul noi și tehnologia AMD Infinity Cache din a doua generație. În comparație cu RDNA 2, acestea ar trebui să ofere cu până la 54% mai multă performanță per watt. Potrivit prezentării AMD care a avut loc în urmă cu o lună, 7900 XTX este de până la 1.6 ori mai rapidă în ray tracing la 4K în comparație cu 6950 XT. 

Tot la capitolul premiere trebuie menționat și suportul pentru pentru DisplayPort 2.1. Momentan, AMD produce singurele plăci grafice de gaming care suportă tehnologia DisplayPort 2.1 cu UHBR 13.5, ceea ce înseamnă că vor avea rate de refresh mai mari în rezoluții 4K și 8K. 

AMD Radeon RX 7900 XTX și Radeon RX 7900 XT sunt deja disponibile atât pe AMD.com cât și la principalii parteneri, cu un preț recomandat începând de la 999 $, respectiv 899 $.

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.