Intel lansează în curând plăcile video Arc Pro pentru workstation-uri și laptopuri performante

În urmă cu aproape un an, Intel a făcut un anunț important cu privire la debutul său pe piața plăcilor video. În luna aprilie și-au făcut apariția timid primele modele de laptopuri echipate cu GPU entry-level Arc 3 (A350M și A370M), iar acum Intel tocmai a anunțat și seria Arc Pro de GPU-uri, concepute pentru stații de lucru desktop și laptopuri foarte performante. 

Noua gamă include modelul Arc Pro A40, care este destinat PC-urilor cu dimensiuni mai reduse. Are o putere de 3.5 TFlops, un singur slot, 8 nuclee și 6 GB de memorie GDDR6. Acestuia i se alătură și Arc Pro A50, care are dimensiuni mai generoase, 2 sloturi, o putere de 4.8 TFlops și tot 8 nuclee cu 6GB memorie. Ultimul dar nu cel din urmă model se numește A30M și este conceput special pentru laptopuri. La fel ca în cazul A40, are o putere de 3.5 TFlops, însă doar 4 nuclee și 4GB memorie GDDR6. 

Toate plăcile video din această serie au ray tracing încorporat, capabilități de machine learning și hardware acceleration pentru formatul AV1. Deși teoretic te poți juca pe o astfel de placă video, trebuie să știi că nu este destinată gaming-ului. Modelele Arc Pro au fost concepute pentru stațiile de lucru desktop și mobile, care rulează aplicații precum DaVinci Resolve Studio, Blender, Adobe Premiere Pro sau Handbrake. Cu alte cuvinte, sunt destinate industriei de arhitectură, inginerie, construcții, proiectare și producție.

Intel nu a comunicat încă prețul sau data exactă la care vor deveni disponibile noile modele de plăci video pentru productivitate, însă a promis că vor deveni disponibile în cursul acestui an. Până atunci, poți afla mai multe detalii despre ele chiar de pe site-ul Intel

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.