Valve lucrează la un nou headset VR; nume de cod ‘Deckard’

Valve ar putea avea un al doilea headset VR în curs de dezvoltare, cu un design similar cu ceea ce oferă Facebook prin gama Oculus Quest.

Dovezile pentru noul dispozitiv au fost scoase la iveală de YouTuberul Brad Lynch, care a găsit mai multe referințe la ‘Deckard’ în codul SteamVR al lui Valve. Apoi a făcut niște conexiuni logice cu cererile de patentare făcute de Valve pentru un headset wireless care i-au coroborat descoperirea și iată-ne ajunși aici.

Surse ale Ars Technica au confirmat ulterior că multe dintre descoperirile lui Lynch sunt corecte și că Valve chiar are un al doilea prototip de headset VR în curs de dezvoltare.

Spre deosebire de primul headset VR al companiei lansat în 2019, Valve Index, ‘Deckard’ are un procesor încorporat care i-ar permite să funcționeze fără a fi legat de un cablu la PC. Se mai zvonește și că Valve se ambiționează ca headsetul să detecteze și să urmărească mișcarea fără a avea nevoie de stații externe — aka „inside-out tracking”.

Desigur, faptul că Valve dezvoltă ceva intern nu este o garanție și că vom vedea vreodată o lansare comercială. Ars subliniază faimoasa istorie a companiei de a lucra la proiecte pe plan intern, doar ca să rămână îngropate fără să vadă vreodată dulcea lumină a dimineții. Dar cu o nouă cască VR și Steam Deck pe cale să ne bată la ușă, sperăm că ‘Deckard’ ar putea să ajungă într-o zi pe piață.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.