PlayStation cumpără dezvoltatorul Bluepoint Games

playstation bluepoint

Sony Interactive Entertainment a anunțat că a achiziționat încă un studio. Bluepoint Games, dezvoltatorii remake-ului Shadow of the Colossus pentru PS4 și, cel mai recent, Demon’s Souls pentru PS5, se alătură dezvoltatorilor ca Naughty Dog sau Santa Monica în mega-echipa Playstation Studios.

Bluepoint Games au mai fost și la cârma remasterurilor fantastice Uncharted: The Nathan Drake Collection și a cult-clasicului Gravity Rush pentru PS4, dar s-au ocupat și de colecțiile Metal Gear Solid HD și Ico & Shadow of the Colossus pentru consolele din generațiile anterioare. De asemenea, cei de la Bluepoint sunt responsabili și pentru excelentul port al Flower pentru PS4, din 2013.

Bluepoint și PlayStation au lucrat cot la cot ani de zile, dar vestea achiziției vine după cea mai recentă lansare de succes a studioului, deoarece Sony a confirmat că Demon’s Souls a vândut peste 1,4 milioane de copii până în acest moment.

Iar acesta nu este singurul motiv pentru care achiziționarea Bluepoint de către Sony nu surprinde pe nimeni. Compania și-a dat arama pe față când a cumpărat dezvoltatorul lui Returnal, Housemarque, încărcând accidental pe Twitter o imagine care indica o viitoare achiziție Bluepoint:

Cel mai probabil vom vedea de acum încolo mai multe remasteruri și remakeuri, luând în calcul resursele aproape nelimitate ale Sony, dar Bluepoint Games plănuiește să-și creeze propriile IP-uri și să le dezvolte în jocuri de mare anvergură, potrivit unei declarații date pentru IGN.

„Următorul nostru proiect, lucrăm la conținut original chiar acum. Nu putem vorbi despre ce este, dar reprezintă următorul pas al evoluției pentru noi.”

Sony se află sub o imensă presiune în momentul de față de a demonstra că poate livra conținut care să justifice achiziționarea unui PS5, deoarece fiecare joc exclusiv care a fost promis pentru 2021 (exceptând Ratchet și Clank) a fost amânat. God of War: Ragnarok, Gran Turismo 7 și Horizon Forbidden West trebuiau inițial să se lanseze în 2021, dar până și Horizon a fost împins până în februarie.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.