Facebook prezintă Oculus Go, un nou headset VR, la prețul de 200$

Facebook au anunțat astăzi că pregătesc un nou model de Oculus, intitulat Oculus Go, care va costa 200$. Este primul lor produs de sine stătător și cel mai ușor mod de a intra în lumea VR-ului, din spusele producătorilor. Poate rula filme, jocuri și permite utilizatoriilor să interacționeze cu alți prieteni în VR.

O listă specifică a jocurilor ce vor fi disponibile pe Oculus Go nu a fost făcută publică, încă, dar având în vedere că headset-ul nu se conectează la un PC, sau orice alt device asemănător, nu va putea rula aceleași titluri ca un Oculus normal. Design-ul este diferit, acest model fiind mai ușor și acoperit cu un material textil, mai moale și plăcut la atingere.

Noul ecran LCD a fost și el îmbunătățit, oferind un câmp vizual mai larg și îmbunătățind claritatea. Difuzoarele sunt și ele deja integrate în Oculus Go, dar acesta vine și cu un port jack de 3.5mm pentru a permite conectarea căștilor în cazul în care utilizatorul dorește să nu audă decât el ceea ce rulează pe headset.

Aplicațiile de pe Gear VR sunt compatibile și cu Oculus Go folosind aceleași setări pentru controllere, iar cele mai bune dintre acestea vor fi oferite încă din ziua lansării utilizatorilor.

În același articol, cei de la Oculus au împărtășit progresul lor în legătură cu proiectul Santa Cruz, care își propune să înlăture complet dependența headset-ului VR de orice alt device. În acest fel, utilizatorul nu mai este constrâns de cabluri sau alte obiecte agățate de el. Totul pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, mai liberă și implicit, mai imersivă, în timp ce utilizatorul are controlul în mâinile sale, datorită noilor controllere.

Data de lansare exactă nu a fost anunțată, dar produsul va fi livrat undeva la începutul anului viitor. Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială.

 

Sursă: Oculus

Radu Stama
Radu Stamahttps://www.overheat.ro/
Pasionat de jocuri video si anime, s-a alăturat echipei Overheat în toamna anului 2014. Seria preferata anime ar fi One Piece, iar jocul preferat probabil Half Life 2, lângă Heart of Darkness din '98.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.