YouTube e împotriva selecției naturale

Mă simt obligat încă din primul paragraf să explic titlul. Nu, YouTube nu devine un site exclusiv religios și începe să refuze orice concept legat de Darwin, dar nici mult nu mai are dacă ne luăm după direcția “family friendly” în care se îndreaptă rețeaua. Într-un articol lansat acum câteva zile, YouTube ne prezintă noi reguli împotriva farselor și provocărilor.

Pentru a fi fair, noile reguli se îndreaptă împotriva farselor și provocărilor ce ar putea duce la moartea sau rănirea gravă a persoanelor care urmează exemplul prezentat în video. Știți voi, videourile în care oamenii mănâncă detergenți, fug prin pădure sau conduc mașini legați la ochi, chestii de acest gen.  Asta indiferent dacă videoul este editat, filmat cu actori sau 100% real.

Ce se întâmplă dacă un video încalcă această regulă? Videoclipul va fi șters iar canalul va primi un strike. Iar din dorința YouTube de a fi cât se poate de cinstit, videoclipurile din următoarele două luni care încalcă noile reguli vor fi doar șterse fără a se primi strikeul de rigoare. Ca o perioadă de acomodare pentru creatorii de conținut.

Și da, am zis “reguli” în paragraful anterior. Asta pentru că nu doar conținutul video va fi atins ci și miniaturile (aka thumbnails), mai exact cele cu un conținut pornografic sau cu violență grafică. Cele care întră în această categorie vor aduce urmări asemănătoare ca în cazul unui video în sine ce încalcă regulile comunității. Și să nu uităm de faptul că nu este permisă postarea de linkuri externe spre materiale ce sunt în orice fel împotriva a ceea ce se vrea YouTube în ultimul timp.

 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.