THQ Nordic cumpără Kingdoms of Amalur, dar un remaster de Reckoning depinde de EA

AKA Why we can’t have nice things

Ah, 2012… trebuia sa ne lovească o apocalipsa dar în schimb ne-a lovit o “judecată” (… Reckoning? Get it? Okay, nu contează… Lăsăm intro-urile amuzante pentru alte articole. News Flash: Kingdoms of Amalur: Reckoning a fost unul din cele mai mișto lucruri care au ieșit din 2012!

Dar, din nefericire, a dat chix într-un mod prăpăstios. Atât de prăpăstios ca Studio 38, dev-ii titlului, au fost nevoiți să declare faliment în timp ce lucrau la un MMO în universul Amalur.

Pe EA nu prea i-a interesat acest aspect (le gasp). Ei sunt “doar” publisheri, ei “doar” fac bani când cineva descoperă KoA: Reckoning și cumpără o copie.

Săptămâna trecută totuși, THQ Nordic a cumpărat drepturile de proprietate intelectuală Kingdoms of Amalur. Da, aceiași THQ Nordic care când au făcut rost de Darksiders s-au încumetat imediat sa facă un remaster în timp ce bibileau și la Darksiders III.

A zburdat suflețelul din mine de bucurie! Un remaster la KoA?? Cu potențiale bug fixes și rebalancing??? Well… nu chiar. Drepturile de publicare de la Reckoning nu au făcut parte din achiziție. Sunt încă la EA și este foarte probabil ca acolo vor rămâne.

THQ Nordic a cumpărat Amalur, universul creat în mare parte de R.A. Salvatore. Da, au acces la marea parte din titanul care putea să fie MMO-ul Amalur și mai mult ca sigur că vor face ceva superb cu el. Dar când vine vorba de remaster… O să îi las pe ei să vă zică cum stă treaba:

“În momentul de față, am achiziționat ‘doar’ proprietatea intelectuală. Luând în considerare ce am făcut în trecut, știm care sunt întrebările arzătoare (remaster, remake, portare la sisteme din generația prezentă etc.), dar am decis să nu dăm răspunsuri specifice deoarece prima data vrem să ne punem mințile la treabă, să ne facem temele, și abia apoi, în momentul în care suntem încrezători și familiari cu franciza, să începem să vorbim despre astfel de lucruri.”

THQ Nordic au dat un răspuns diplomatic dar eu sunt ceva mai din topor: în prezent, remaster nu se face fără să fie EA de acord. Vrea EA să fie de acord? Depinde de cați bani îi vor convinge THQ Nordic că se poate scoate din asta. Până atunci, fingers crossed.

Eu merg să plâng într-un colț, să aprind o lumânare, și să recitesc ceva cu Drizzt. Până data viitoare, baftă cu Fury în Darksiders III.

 

Adrian Apostol
Adrian Apostol
#writer, #storyteller, #gamer, lover of pizza and clichés
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.