Autonomia smartwatch-urilor va crește considerabil în generația următoare

Următoarele ceasuri bazate pe Android vor primi un boost major datorită unui nou procesor de la Qualcomm. Acesta se va numi Snapdragon Wear 3100 și își va face apariţia pe următoarele ceasuri cu sistem de operare Wear OS (fostul Android Wear) înlocuind vechiul procesor Snapdragon Wear 2100.

Diferenţa majora dintre cele 2 procesoare nu este nici pe departe puterea, ci co-procesorul ˝QCC1110˝ care are un consum scăzut de energie pentru a se ocupa de lucrurile pe care le face ceasul atunci când nu este folosit în mod activ, cum ar fi afișarea timpului, ascultarea comenzilor vocale sau urmărirea ritmului cardiac.

 

Pentru mulţi, probabil că acest aspect nu pare un mare avantaj, dar oare cât de mult folosesc utilizatorii în mod activ ceasul în timp ce îl poartă? Nu prea mult, ci doar 5% din timpul în care este purtat. Deci, optimizarea puterii în aceste situații este foarte importantă. Cu noul procesor, Qualcomm afirmă că dispozitivele Wear OS vor putea obține între 4 și 12 ore suplimentare de utilizare în comparație cu generația anterioară.

Noul procesor cuprinde si urmatoarele avantaje:

  • Chiar și în modul Ambient (când ceasul nu e utilizat activ) se poate afișa pe ecran secundarul animat, și o imagine cu până la 16 culori, cu o luminozitate îmbunătățită față de ceasurile din trecut.
  • Conform Qualcomm, un ceas cu o baterie de 450mAh ar trebui să dureze 15 ore cu monitorizarea GPS și a ritmului cardiac active.
  • În modul de “ceas obișnuit”, se dezactivează funcțiile inteligente pentru a permite aparatului să dureze o săptămână întreagă. După care ceasul încă rămâne cu 20%, ceea ce este deosebit de util dacă doriți să călătoriți fără a vă îngrijora de prize, încărcătoare, sau de cărămida moartă de pe încheietura mâinii.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.