Cosplay Profile: Curelea Ștefania (Lyra Cosplay)

Săptămâna trecută în Cosplay Profile am aflat câte ceva despre una din descendentele Natashei Romanov (Black Widow – Marvel Universe), Sasha Elena Romanov, un cosplayer pasionat de Borderlands, comics și multe altele. Dacă ați ratat articolul îl puteți citi aici.

Săptămâna aceasta vom face cunoștință cu un cosplayer foarte pasionat de League of Legends și un gamer în toată regula. Curelea Ștefania a.k.a Lyra Cosplay ne va povesti în articolul de astăzi cum și de ce a ajuns ea să facă cosplay, precum și dacă a întâmpinat obstacole pe drumul de a deveni cosplayer.

Î: Ce ne poți spune despre tine Ștefania? 

Ștefania: Bună! Sunt Ştefania, am 17 ani. Sunt din București și sunt elevă la Colegiul Național Octav Onicescu din București. În timpul liber sunt cosplayer si Top Laner la echipa de League of Legends Invisible Threat Gaming. Am început să fac cosplay în 2014, deși urmăream de prin 2012 fenomenul, dar din cauza părinților mei nu am putut începe de pe-atunci. În general îmi place sa realizez armuri din EVA Foam, urmatorul material pe care voi încerca sa îl folosesc va fi Worbla pentru actualul cosplay(spoiler alert :3 ), dar iubesc să lucrez si cu textile, pentru că în general îmi place migala.

Lucrez la un cosplay timp de 2-3 luni când am timp , dacă sunt pe fugă, lucrez non-stop timp de 2 zile .

Î: Spune-ne ce costume ai realizat până acum.

Ștefania: În momentul de față am 6 cosplayuri , toate din League of Legends pentru că iubesc acest joc: Battle Bunny Riven (first cosplay ever), Forecast Janna, Justicar Syndra (primul cosplay cu armură), Iron Solari Leona (piesa de rezistență), Dragon Blade Riven (am un crush pe acest campion), si actualul la care încă lucrez, Lunar Wraith Caitlyn pe care îl pregătesc pentru următoarea ediție Dreamhack, Ice Comic Con și Lan Party by LSE.

Î: Care consideri tu că sunt cele mai bune costume ale tale care ți-au dat bătăi de cap?

Ștefania: În ordine crescătoare , cele mai bune 3 costume sunt :

1. Justicar Syndra (League of Legends)

Curelea Ștefania Justicar Syndra (League of Legends)

S-ar putea spune despre acesta că este primul meu cosplay de calitate. Nu a costat o căruță de bani, dar sinceră să fiu, a meritat. Când lucrez la un cosplay, încerc să nu irosesc materialele, evit greșelile cât se poate de mult posibil. Cea mai mare problemă mi-a pus-o armura. Eram nouă în domeniul armurilor and stuff like that. Nu știam ce este aceea EVA Foam, si am crezut că și covoraşele de yoga din Decathlon sunt EVA Foam, așa că am zis : Let’s try this! Nu stiam de Glue Gun și lipeam piesele cu prenandez sau lipici de pantofi. Pentru priming am încercat cu aracet. S-a intamplat ca aracetul să fie pentru hârtie, iar paintjob-ul nu a arătat așa de bine. Dreamhack a fost primul event la care am fost cu acest costum. Dupa aceea, am folosit ceva mai bun : aracet pentru lemn ( best idea ), și armura a arătat super.

2. Dragon Blade Riven (League of Legends)

Curelea Ștefania Dragon Blade Riven (League of Legends)
A fost un cosplay relativ easy, prima oară când am incercat sa fac un prop, și anume sabia, numai din EVA Foam. Armura nu a pus mari probleme, poate doar dragonul de pe umăr ce a trebuit sa il sculptez 😞. La armură nu am fost mulțumită de paintjob, am terminat armura pe ultima sută de metri, mai exact cu 3 zile inainte de LAN Party, doar sabia era terminată. Am în plan să refac acest costum, și anume paintjob-ul, textilele, iar sabia, să o fac pe cea originală, deoarece actuala, este un concept (Chinese New Year).

 3. Iron Solari Leona (League of Legends)

Curelea Ștefania Iron Solari Leona (League of Legends)

Este cel mai bun costum pe care l-am putut realiza până acum. A durat în jur de 4 luni, jumătatea lunii Iunie, până la jumătatea lunii Septembrie. Ce-i drept, a costat mult, a fost și un cosplay huge, dar a fost worth. Pentru prima oară am folosit EVA Foam la acest costum, iar odată cu acest material a trebuit sa achiziționez si anumite “ustensile”, precum un “Dremel”, care, în opinia mea, este indispensabil când lucrezi cu EVA Foam. Am avut ceva de lucru la sistemul de prindere al umerilor, al chestplate-ului, al armurii de la baza taliei, pentru că, fără acesta, armura ar fi căzut de pe mine, și să nu uităm: “Trebuie să stau și jos, nu?”. Sabia a fost o plăcere, deoarece a fost lucrată în polistiren extrudat, și ador să sculptez in acest material. Din același material am realizat si scutul, ce era un vultur, cu o mica diferență: ochiul vulturului avea un LED in interiorul său, actionat din spate dintr-un întrerupator, iar aripile sale, făcute din EVA Foam. Baza scutului este realizata din același material ca si sabia. Partea de textile a fost oarecum buclucaşă prin detaliile hainelor si realizarea lor. Acest costum mă reprezintă deoarece seamănă in mare parte cu mine: culoarea părului, ceea ce spun ca înseamnă totul.

Î: Ce plănuiești să faci pe viitor la cosplay? Deși am o bănuială că va fi ceva din League of Legends (smiley face)

Ștefania: Ador League of Legends, pot spune că sunt addicted, iar cosplayurile mele sunt cele la campioni din acest joc. În materie de future cosplay, planific dinainte de a termina costumele actuale, dar costumul la care lucrez în momentul de față este Lunar Wraith Caitlyn, ce este în proporție de 40% done. Un alt cosplay va fi Victorious Sivir , si posibil Dragon Slayer Vayne.

That’s it folks! Un nou articol din Coslay Profile tocmai s-a încheiat și săptămâna viitoare vom întâlni un cosplayer pasionat tot de MOBA-uri, însă unul dintre jocurile ei preferate este Dota 2.

Isabelle Frost
Isabelle Frosthttps://www.overheat.ro
Gaming is my only church.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.