Battlefield 3 – Acuzaţii de violenţă împotriva şobolanilor

Filiala germană a PETA (cea mai mare asociaţie de protecţie a animalelor din lume), acuză într-un comunicat de presă că jocul Battlefield 3 poate inspira tinerii să omoare şobolani.

Jocul Battlefield 3, care este foarte realistic, tratează animale într-un mod foarte sadic. El îi oferă jucătorului posibilitatea să omoare un şobolan prin înjunghierea acestuia cu un cuţit, urmând apoi să îl ridice de coadă şi să îl arunce din calea sa.

Aproape adevărat. Am o singură remarcă. Jucătorul TREBUIE să omoare şobolanul, nu are doar “posibilitatea”. În caz contrar eşti găsit şi omorât de către forţele inamice, iar în ultimele clipe înainte de moarte arăţi şobolanului degetul mijlociu (nu glumesc, veţi vedea în primul filmuleţ). Dar asta nu înseamnă că aş băga cuţitul în vreun animal vreodată.

Uciderea de animale virtuale poate avea un efect brutal audienţei-ţintă formate din băieţi tineri. Au existat mereu cazuri de cruzime împoriva animalelor în Germania, în care tinerii ucid animale. Inspiraţia din spatele acestor fapte vine de multe ori din filme şi jocuri video.

Sigur, nu ne aşteptăm ca PETA să aibă în componenţă oameni nemaipomenit de inteligenţi, dar a spune că tinerii care ucid animale o fac din pricina unor filme sau jocuri este ca şi cum ai spune că oamenii care scuipă pe stradă o fac din cauză că urmează exemplul fotbaliştilor de pe terenurile de fotbal. Să interzicem, vă rog, transmiterea meciurilor de fotbal, căci din cauza lor oraşele noastre au scuipaţi, muci şi pipi pe trotuar.

Mai mult decât atât, nu există date sau studii concludente care să arate vreo legătură între violenţa din jocuri şi cea reală. Dar asta va fi o discuţie separată pe care o vom dezbate într-unul dintre articolele din viitor.

Pe scurt: Dacă un animal este omorât de către un tânăr, cunoscând faptul că  în jur de 90% dintre băieţii tineri s-au jucat sau se joacă cel puţin un joc violent, statistic există o şansă foarte mare ca dacă un animal este omorât de un tânăr, acesta să fi jucat un joc violent. Cam aceeaşi şansă ca el să fi purtat chiloţi. Putem spune aşadar că violenţa poate proveni din cauza purtării chiloţilor. Hai să facem un studiu pe asta!

De asemenea… pentru un joc în care poţi să tai beregate şi să ucizi mii de vieţi, mi se pare amuzant faptul că se face tam-tam pe faptul că trebuie să ucizi un… şobolan.

În filmuleţele următoare veţi putea vedea ce se întâmplă atunci când nu omori şobolanul din Battlefield 3 şi ce se întâmplă atunci când îl omori.

 

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

4 COMENTARII

  1. Sa fim seriosi, faza chiar a fost simpatica, mai ales in varianta in care castiga sobolanul.Protectia animalelor chiar exagereaza…

  2. Cei de la PETA vor sa fie si ei bagati in seama. Daca vor sa proteje animalele, sa se duca prin China, India, Africa acolo se omoara animale pe cale de disparitie. Faza cu sobolanul este extrem de amuzanta, dar mi se pare inutila faza cand ii arata degetul mijlociu.

    • Si eu cred ca exagereaza. Daca trebuia sa omoare un alt animal, nu sobolanul ii mai intelegeam pe cei de la Peta.

  3. PETA astia sunt ca ONG-urile de pe la noi …se bat cu pumnul in piept ca fac si dreg dar in realitate nu fac decat sa capteze atentie si fonduri. Daca vor sa faca intradevar ceva sa se limiteze la stropirea starurilor cu vopsea…nu la atacarea jocurilor video. Ma intreb ce fac in legatura cu simulatoarele de vanatoare 😕

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.