ASUS a prezentat primele plăci video Radeon din seria RX 7000

Imediat după lansarea AMD Radeon RX 7000, ASUS a prezentat cel mai nou membru al familiei de componente pentru PC, ASUS TUF RX 7900.

În timpul unui stream publicat pe canalul de YouTube ROG, ASUS a confirmat noile modele de plăci video Radeon RX 7900 XTX și 7900 XT din noua generație, în varianta TUF Gaming. Cele două GPU-uri vor avea un sistem de răcire diferit, care teoretic va crește suprafața totală de disipare a căldurii cu 22,8%. Cât despre ventilatoare, acestea “oferă cu 13,8% mai mult flux de aer și 8% mai multă presiune statică în comparație cu ultima generație, rotindu-se în același timp la turații mai mici și producând o cantitate la fel de scăzută de zgomot. Un comutator BIOS dublu vă permite să alegeți între modurile de performanță și silențiozitate sau să comutați pe reglarea manuală”, au declarat pe blog cei de la ASUS. 

RX 7900 XTX TUF Gaming va avea 24 GB memorie GDDR6, în timp ce RX 7900 va primi 20 GB. Ambele vor fi echipate cu conector de alimentare triplu cu 8 pini, cu unul mai mult decât în cazul design-ului de referință AMD. În plus, spre deosebire de AMD, plăcile ASUS TUF nu vor avea un port USB-C în spate. Producătorul a optat pentru trei porturi DisplayPort 2.1 și un port HDMI 2.1.

Momentan, ASUS nu a dezvăluit prea multe detalii tehnice despre noile modele RX 7000 și nici prețul acestora. Avem totuși un mic indiciu. Având în vedere că seria TUF are de obicei prețuri mult mai accesibile, RX 7900 XTX și 7900 XT ar putea avea un preț mai mic sau foarte apropiat de cel recomandat de AMD. 

 

Urmărește mai jos prezentarea completă publicată de ROG: 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.