NVIDIA a anunțat plăcile video GeForce RTX seria 40, cu DLSS 3 și arhitectură nouă

NVIDIA a anunțat astăzi 3 modele noi de plăci video bazate pe arhitectura Ada Lovelace. Devin disponibile de luna viitoare, începând de la 899 de dolari. 

Seria de plăci video GeForce RTX 40 a fost prezentată în cadrul streamului special NVIDIA de pe 20 septembrie, GeForce Beyond. Noile GPU-uri au la baza a treia generație de arhitectură RTX, Ada Lovelace, și sunt construite pe un proces de 4 nm TSMC, cu până la 76 de miliarde de tranzistori (față de cele 28 de miliarde ale generației anterioare). 

“Ada oferă un salt important pentru jucători și deschide calea pentru creatorii de lumi complet simulate. Cu performanțe de până la 4 ori mai mari decât generația anterioară, Ada stabilește un nou standard pentru industrie.” a declarat în timpul streamului Jensen Huang, CEO NVIDIA. 

Primul și cel mai performant model RTX 40 care se va lansa anul acesta este GeForce RTX 4090 și va deveni disponibil pe 12 octombrie, la un preț recomandat de 1.599 USD. Are 24 GB memorie GDDR6X și conform NVIDIA, va avea performanțe de două până la de patru ori mai mari decât un 3090 Ti, cu același consum de energie. 

Vom face cunoștință și cu RTX 4080 anul acesta, însă cu o luna mai târziu, în noiembrie. GPU-ul va fi disponibil în 2 variante diferite: modelul de bază cu 12GB memorie GDDR6X și un preț recomandat de 899 USD și modelul cu 16GB memorie, de la 1.199 USD. 

Urmărește evenimentul GeForce Beyond: A Special Broadcast at GTC publicat pe YouTube pe 20 septembrie:

 

 

 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Nu înțeleg de ce spun că seria 40xx va avea același consum de energie când minimul și maximul sunt mai mari decât la seria 30xx. Sper doar ca RTX Remix să nu fie exclusiv pentru seria 40xx sau plăcile care vor urma.

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.