Huawei a lansat Mate 50, primul smartphone cu comunicare prin satelit

Utilizatorii care dețin un Huawei Mate 50 sau Mate 50 Pro vor putea să trimită mesaje text și să utilizeze navigația în zone fără semnal.

Odată cu lansarea modelului Mate 50, Huawei a devenit primul producător de smartphone-uri din lume care oferă posibilitatea de a comunica prin intermediul satelitului. Deși zvonurile cu privire la această funcție vizau în special noile modele de telefoane Apple, se pare că cei de la Huawei au fost mai rapizi. Știrea a fost confirmată chiar cu o zi înainte de evenimentul de lansare Apple, care va avea loc astăzi, 7 septembrie. 

Conexiunea prin satelit a lui Mate 50 le va permite utilizatorilor să trimită texte scurte altor persoane prin intermediul rețelei globale de sateliți BeiDou a Chinei. De asemenea, aceștia vor beneficia și de funcții suplimentare pentru navigație. Există totuși niște limitări: mesajele text vor putea fi trimise doar – utilizatorii nu vor putea primi și un răspuns în zonele fără semnal. O altă limitare este bineînțeles, regiunea în care se află posesorii de smartohone-uri. Momentan funcția este disponibilă doar în China, dar probabil că e doar o chestiune de timp până când vom avea parte de aceleași avantaje la nivel global. 

Seria Huawei Mate 50 nu vine cu modificări uriașe în materie de design, însă este echipată cu un hardware de invidiat: noul chipset Snapdragon 8+ Gen 1 și 8 GB RAM. Mate 50 are un ecran OLED de 6.7 inch cu refresh rate 90 Hz, în timp ce versiunea Pro are un ecran OLED mai mare, de 6.74 inch și refresh rate de 120 Hz. 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.