Xbox poate rula jocuri retro pe Windows 98

Dacă ai un Xbox Series X sau S, te poți juca Doom, Age of Empires, Half-Life sau Quake, pe Windows 98. 

Cei de la Xbox au făcut dintotdeauna eforturi pentru a susține compatibilitatea consolelor next gen și cu cele mai vechi jocuri, însă nimeni nu știa că s-au dus atât de departe în timp. Fanii jocurilor retro au descoperit recent că atât Xbox Series X cât și S pot rula Windows 98, cu ajutorul unui software numit RetroArch. 

Într-un clip postat recent pe YouTube de Digital Foundry, putem vedea cum rulează pe Windows 98 unele dintre cele mai populare titluri retro, printre care și RollerCoaster Tycoon, Quake, Half-Life, Unreal sau Turok. Totodată, ne-a făcut o deosebită plăcere și revederea cu vechiul Microsoft Paint, dar și cu bătrânul Clippy, în perioada lui de glorie din Word 97.

Dacă vrei să testezi și tu jocurile retro pe un Xbox, nu uita că va trebui să devii cel mai bun prieten al controller-ului. RetroArch este compatibil cu o tastatură, însă nu și cu un mouse. Așadar, toate mișcările se pot face doar cu ajutorul stick-ului drept de pe controller, ceea ce pare în regulă în cazul FPS-urilor, dar ar putea deveni ciudat în titluri RTS sau izometrice, construite în mod clar pentru a fi folosite împreună cu un mouse gaming.

 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.