Vestea momentului! Microsoft va cumpăra Activision Blizzard pentru aproape 70 de miliarde de dolari

Microsoft a anunțat astăzi că va achiziționa întreaga organizație Activision-Blizzard pentru suma de 68.7 miliarde de dolari. Ultima mare achiziție Microsoft a fost de 26 miliarde de dolari pe care au plătit-o pentru LinkedIn. 

După ce această achiziție va fi finalizată, Microsoft va intra în top 3 cele mai mari companii de jocuri din lume, în spatele Tencent și Sony. CEO-ul companiei Phil Spencer a ținut să anunțe faptul că “majoritatea jocurilor Activision-Blizzard vor face parte din catalogul Game Pass.” 

Xbox Game Pass are peste 25 de milioane de utilizatori la momentul actual iar Microsoft pare să pună din ce în ce mai mult accentul pe acest serviciu, care este deja cel mai bun deal în materie de gaming subscription, oferindu-le abonaților o bibliotecă largă de jocuri pentru console Xbox și sisteme PC de gaming. Sony la rândul lor încearcă să intre în acest spațiu printr-un serviciu care pare a fi asemănător. 

“Investim mult în content excepțional, comunitate și cloud gaming pentru a putea intra într-o nouă eră în lumea jocurilor, unde jucătorii și dezvoltatorii se pot simți în sigurantă totală,” afirmă CEO-ul Microsoft Satya Nedella. 

Noua structură de leadership Microsoft Gaming

Nu se știe clar cum cei de la Microsoft vor încerca să rezolve problemele prin care trece compania Activision-Blizzard în materie de imagine negativă, după numeroasele scandaluri de hărțuire sexuală și mediu de lucru nociv. Ce știm acum este că Bobby Kotik rămâne pentru moment CEO-ul Activision-Blizzard. După finalizarea tranzacției este însă posibil ca acesta să nu mai facă parte din peisaj. 

Microsoft a anunțat că întregul proces de achiziție se va finaliza undeva în anul fiscal 2023, adică până în septembrie 2023. 

 

Alex Duca
Alex Duca
Fost elev, student, jurnalist. Alex Duca este pasionat de tot ce înseamnă gaming și IT. Deține toate consolele Sony create vreodată iar jocul lui preferat este Tetris.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.