[CES 2022] AMD dezvăluie 20 de procesoare noi plus multe altele

O nouă zi, un nou anunț de mare anvergură la CES 2022. De data aceasta, doamna doctor Lisa Su, CEO-ul AMD, a scos artileria grea la înaintare în materie de hardware, fie că vorbim de CPU-uri, GPU-uri, dar nu a neglijat să puncteze și partea de tehnologii noi, plus software-ul dedicat.

20 de procesoare noi AMD

Cum vânzările de laptop-uri pur și simplu au explodat în pandemie și continuă să facă ravagii în stocul retailerilor și e-tailerilor, era clar că cei de la AMD au un motiv în plus să iși concentreze eforturile și resursele pe partea de mobility. În acest sens, au anunțat 20 de procesoare noi din seria 6000, respectiv U-Series pentru laptop-urile subțiri și ușoare și H-Series pentru segmentul de laptop-uri performante. Per total general, procesoarele se bazeaza pe arhitectura Zen 3+ de 6nm, care vin la pachet cu AMD RDNA 2 în ceea ce privește partea grafică.

AMD Ryzen 6000

Primul procesor cu tehnologie 3D stacking

AMD Ryzen 7 5800X3D este unul dintre primele procesoare pentru desktop care se bazează pe tehnologia AMD 3D V-Cache , arhitectura Zen 3, socket AM4, fiind gândit pentru cea mai bună experiență de gaming. Acesta oferă un spor de performanță de aproximativ 15% în anumite titluri, la rezoluție Full HD, față de alte produse competitoare. Data de lansare este preconizată pentru primăvara acestui an.

AMD Ryzen 7 5800X3D

Noi GPU-uri AMD pentru desktop și mobile

Segmentul AMD Radeon RX6000M urmează să primească 5 membri noi sub forma GPU-urilor RX 6850M XT, RX 6650M XT, RX 6650M, RX 6300M și RX 6500M. De asemenea, își face apariția și familia Radeon RX 6000S, cu modelele RX 6600S, RX 6700S și RX 6800S, care vor oferi un spor binemeritat de performanță și eficiență energetică pentru laptop-urile subțiri și ușoare.

La capitolul plăci video accesibile pentru segmentul desktop, vom avea parte de Radeon 6500XT și RX 6400 care promit să ne ofere performanțe mai mult decât satisfăcătoare în cele mai populare și noi titluri, la o rezoluție Full HD.

AMD Radeon 6500XT

AMD Adrenalin Edition

În suita de drivere video AMD Adrenalin Edition vom regăsi de acum încolo și AMD Radeon Super Resolution, o tehnologie de upscaling care va oferi niveluri crescute de performanță pentru un portofoliu larg de jocuri. Chiar de curând am văzut această opțiune disponibilă în World of Warships, după ce am făcut un update de drivere la un Radeon RX 480.

 

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.