Tencent a investit în dezvoltatorul MMO-ului puternic inspirat de STALKER intitulat PIONER

stalker pioner tencent

Studioul dezvoltator GFA Games, cunoscut în primul rând pentru viitorul său MMO post-apocaliptic pentru PC, inspirat profund de S.T.A.L.K.E.R. numit PIONER, a anunțat că Tencent a investit în companie, dobândind totodată o acțiune minoritară în proces.

Studioul de dezvoltare cu sediul în Rusia — fondat de dezvoltatori care au lucrat anterior la titluri precum STALKER 2, Atomic Heart, Kings Bounty, Metro Exodus și Orange Cast — a spus că intenționează să cheltuiască banii investiți pentru a-și extinde personalul, angajând dezvoltatori, ingineri de rețea, specialiști în animație și artiști pentru PIONER, sperând ca jocul să se lanseze în 2022.

„Cu resursele lui Tencent și experiența sa din industrie, ne așteptăm să putem avansăm și mai mult și să finalizăm PIONER mai rapid și să atragem și mai multe talente”, a declarat cofondatorul GFA Games, Aleksandr Nikitin. „Suntem bucuroși și recunoscători că viziunea noastră asupra lumii gamingului și a vectorului de dezvoltare pentru PIONER s-a aliniat atât de aproape cu cea a lui Tencent.”

Puteți afla mai multe despre viitorul MMO de supraviețuire și explorare al studioului pe site-ul oficial.

Cât despre Tencent, este doar cea mai recentă mișcare dintr-o listă extrem de lungă de investiții și achiziții făcute de gigantul chinez. Numai în această lună, au achiziționat un pachet minoritar de acțiuni la Playtonic (dezvoltatorul jocurilor Yooka-Laylee) și un pachet majoritar de acțiuni la Wake Up Interactive, compania mamă a Soleil (dezvoltatorul jocului Samurai Jack: Battle Through Time și Naruto to Boruto: Shinobi Striker)  și Valhalla Game Studios. Cu toate acestea, Tencent s-a confruntat și cu probleme majore în propria sa țară, deoarece Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China a suspendat recent capacitatea companiei de a actualiza aplicațiile existente sau de a lansa altele noi.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.