Sony ar putea lansa în viitorul apropiat un controller PlayStation pentru mobile gaming

playsation controller mobile

Sony Interactive Entertainment a patentat ceea ce pare a fi un controller PlayStation conceput pentru telefoane și mobile gaming, conform VGC.

Brevetul, care a fost publicat săptămâna aceasta de divizia japoneză a SIE, descrie un sistem prin care se pot juca titluri pe un dispozitiv cuplat la două mânere de controller.

Controllerul, care seamănă mai degrabă cu DualShock 4 de la PS4 decât cu noul DualSense de la PS5, este descris ca „o porțiune de prindere din partea stângă și o porțiune de prindere din partea dreaptă prinse de stânga și dreapta utilizatorului”.

playsation controller mobile 1

Conform brevetului, desenele dispozitivului omit „o porțiune a axului care poate fi înclinată de utilizator, și care detectează direcția de înclinare și cât se înclină respectivul ax”.

Dacă un astfel de dispozitiv se concretizează, ar putea fi folosit împreună cu un smartphone pentru a juca jocuri PlayStation prin Remote Play sau prin cloud, similar modului în care funcționează controllere ca Razer Kishi, Raiju sau GameSir X2.

PlayStation controller mobile 2

Controlerele de PlayStation sunt deja compatibile cu dispozitivele mobile prin Bluetooth.

În octombrie, SIE l-a desemnat pe fostul șef de conținut Apple Arcade, Nicola Sebastiani, să conducă operațiunile mobile ale companiei, în urma unor anunțuri de angajare care spuneau că SIE deschide o nouă unitate de afaceri pentru a-și adapta „cele mai populare francize” pentru mobil.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.