Designerul șef al DICE a părăsit compania după lansarea lui Battlefield 2042

battlefield 2042 design

Fawzi Mesmar, designerul șef de la DICE care a lucrat la francizele Battlefield și Star Wars: Battlefront, a părăsit compania după ce Battlefield 2042 a fost lansat, potrivit unor surse VGC.

Demisia lui Mesmar a fost anunțată printr-un e-mail trimis personalului DICE săptămâna aceasta, confirmat de VGC, în care a dezvăluit că plănuia de ceva timp să plece odată ce cel mai recent shooter al studioului ar fi fost lansat.

https://youtu.be/Bgep9D6W-VY

Ex-director de studio la King, Mesmar a ocupat funcția de designer șef la DICE din 2019. Rolul său a fost să mâneze echipa de design formată din peste 80 de directori de creație, game designeri și nu numai, în proiecte precum Battlefield 2042, Star Wars Battlefront II și Battlefield V.

„A fost o plăcere absolută să fac parte din cele mai bune echipe de design din galaxie”, a scris el în e-mailul adresat personalului. „Munca incredibilă de design pe care o faceți continuă să mă inspire în fiecare zi. Vă mulțumesc că v-ați pus puțină încredere în mine, sper că nu am dezamăgit.”

E-mailul continuă: „Mi s-a făcut o ofertă pe care nu am putut-o refuza la o altă companie, care a fost suficient de amabilă să mă aștepte până când vom fi livrat [Battlefield 2042]. A fost foarte important pentru mine să fiu aici cu echipa în timp ce atingem această etapă istorică.

În timp ce Oskar [Gabrielson, directorul general al studioului] și cu mine am discutat despre planurile mele de succedare de ceva timp — și va fi [sic] anunțat în timp util – am optat să amânăm această comunicare până după lansare pentru a ne concentra – pe bună dreptate – asupra jocului în care am depus un efort monumental.”

Ultima zi a lui Mesmar la DICE va fi 26 noiembrie. Potrivit e-mailului, următoarea funcție pe care o va avea ocupa va fi tot în Stockholm.

Un reprezentant Electronic Arts a declarat pentru VGC: „Fawzi Mesmar părăsește DICE la sfârșitul săptămânii. Îi dorim tot ce este mai bun în viitoarele sale încercări.”

Afirmațiile designerului șef privind cine anume îl va succeda sugerează că plecarea sa nu va afecta planurile lui DICE de a îmbunătăți Battlefield 2042 prin viitoare update-uri.

Battlefield 2042 a fost lansat săptămâna trecută și a ajuns la scurt timp unul din cele mai proaste jocuri de pe Steam, conform recenziilor utilizatorilor. Jocul are în prezent cel mai slab scor al anului din partea utilizatorilor pe Steam, datorită celor peste 26.000 de recenzii „în mare parte negative”.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.