PETA îi cere lui Ubisoft să scoată mini-game-ul cu lupte de cocoși din Far Cry 6

far cry 6 peta

Far Cry 6, cel mai recent joc open-world de la Ubisoft, a atras critici din partea organizației pentru drepturile animalelor PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) pentru cum sunt prezentate luptele de cocoși.

Insula fictivă din Far Cry 6, Yara, este puternic inspirată de Cuba, unde luptele de cocoși sunt permise legal în prezent. Sportul brutal implică întărâtarea a două sau mai multe păsări una împotriva celeilalte într-un spațiu închis (pseudo-arenă) pentru a lupta, adesea până la moarte. Noile legi ale Cubei introduse în aprilie privind bunăstarea animalelor au menținut intactă legalitatea acestui sport controversat, dar pariurile făcute pe rezultatul unui meci au fost ilegale din 1959 încoace.

Luptele de cocoși sunt prezentate în Far Cry 6 sub forma unui mini-game în care jucătorii pot concura pentru a câștiga bănet. Această portretizare nu este rău-voită, jucătorii putând alege dintr-o selecție de cocoși deblocabili pentru a se lupta cu CPU-ul, un omagiu evident față de jocuri clasice de fighting precum Street Fighter și Tekken.

Chiar dacă mini-game-ul din Far Cry 6 pare să aibe scopuri pur umoristice, PETA a lansat o declarație prin care condamnă trivializarea unui sport sângeros foarte crud din lumea reală. Alicia Aguayo, managerul PETA Latino, a scris:

„Transformarea unui sport sângeros oribil precum luptele de cocoși într-un meci de joc video în stil Mortal Kombat este departe (it’s a far cry) de a fi vreo inovație reală, întrucât societatea de astăzi se opune puternic forțării animalelor să lupte până la moarte.

Cocoșii folosiți în lupte sunt echipați cu pinteni ascuțiți care sfâșie prin carne și os, provocând răni agonizante și fatale. PETA Latino îndeamnă Ubisoft să înlocuiască acest minigame revoltător cu unul care nu glorifică cruzimea.”

Trebuie remarcat faptul că mini-game-ul cu lupte de cocoși din Far Cry 6 este complet opțional. Jucătorii pot progresa prin numeroasele misiuni ale jocului și diversele activități secundare fără să participe în acest „sport sângeros” virtual. Cu toate acestea, se poate consideră că jocul îi încurajează pe jucători să încerce luptele de cocoși prin acordarea unui trofeu PlayStation sau a unui achievement pe Xbox / Steam după finalizarea unui meci.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.