California acuză Activison Blizzard că a mărunțit dovezile necesare investigației

Statul California acuză compania Activision Blizzard de „reținerea și suprimarea probelor” în procesul de discriminare, dar și că departamentul de resurse umane a distrus documente relevante achetei, relatează Axios. Pe lângă faptul că a dat în judecată conglomeratul masiv de jocuri video pentru cultura sa de hărțuire sexuală și abuz față de angajații de sex feminin, Departamentul pentru Ocuparea Echitabilă a Forței de Muncă și a Locuințelor (DFEH) se uită acum și la cum tratează compania lucrătorii temporari.

California updates lawsuit against Activision Blizzard, says game maker is interfering - Axios
sursa: Axios

DFEH a inițiat procesul în iulie, când acuza Activison-Blizzard că a creat o cultură a fraternității, unde angajații de sex feminin se confruntau cu „hărțuire sexuală constantă” și discriminare.

Într-o nouă secțiune a plângerii, DFEH spune că Activision Blizzard și-a încurajat angajații să discute cu avocații de la firma de avocatură WilmerHale în locul anchetatorilor de stat. Activision Blizzard fusese deja criticat atât de un acționar al companiei, cât și de presă pentru angajarea WilmerHale, o firmă de avocatură remarcabilă care a ajutat Amazon să învingă inițial eforturile lucrătorilor săi de a se sindicaliza în Alabama. Având în vedere eforturile continue ai celor care lucrează în industria jocurilor video de a se sindicaliza, parteneriatul este (pe puțin spus) îngrijorător.

DFEH susține, de asemenea, că Activision Blizzard a încercat să îi determine pe angajați să renunțe la capacitatea lor de a vorbi liber anchetatorilor prin derogări, „acorduri secrete” și acorduri de nedivulgare (NDA) care ar impune angajaților să notifice Activision Blizzard înainte de a divulga informații despre incidente acoperite de NDA sau de alte acorduri. De asemenea, ei ar decide cât de multe pot angajații să spună în mod liber, oferind companiei posibilitatea de a „lua toate măsurile pe care le consideră adecvate pentru a preveni sau a limita divulgarea de informații”.

Activision Blizzard a promis că va încerca să-și remedieze cultura distructivă după ce răspunsul public inițial a fost criticat sever de angajați, care au organizat drept urmare o grevă. Într-o scrisoare către angajați publicată la sfârșitul lunii iulie, CEO-ul companiei promite că „oricine a fost găsit că a împiedicat integritatea proceselor noastre de evaluare a daunelor și de impunere a consecințelor adecvate va fi concediat”.

Afirmațiile din noua secțiune a plângerii nu creează impresia unei companii care lucrează la remedierea problemelor sale culturale. La rândul său, un purtător de cuvânt al Activision Blizzard a declarat pentru IGN că în cadrul companiei nu a fost distrus niciun document și că au fost păstrate „informații relevante pentru ancheta DFEH”.

Plângerea actualizată include și faptul că nu este vorba doar despre angajații full-time, cât și despre cei temporari și contingenți care au fost supuși, de asemenea, abuzurilor sexuale și discriminării.

Noul Call of Duty al companiei mai are puțin și intră în primul Alpha, însă numele Activision lipsește cu desăvârșire din materialele de marketing ale jocului. Și, de parcă nu ar fi îndeajuns de evident că liderii conglomeratului încearcă din răsputeri să-și acopere urmele, iată ce au răspuns într-un e-mail când au fost întrebați de Kotaku ce au de spus în apărarea lor. Bine, nu ei au răspuns, ci un purtător de cuvânt:

De-a lungul angajamentului nostru față de DFEH, am respectat fiecare cerere adecvată în sprijinul anchetei sale, chiar dacă am implementat reforme pentru a ne asigura că locurile noastre de muncă sunt primitoare și sigure pentru fiecare angajat. Aceste modificări continuă astăzi și includ:

  • Mai multe schimbări de personal la nivel înalt
  • Am îmbunătățit practicile de angajare și recrutare, necesitând acum diverse etape de interviuri
  • O mai mare transparență a echității salariale
  • Am extins și îmbunătățit capabilitățile de formare și investigație pentru personalul de resurse umane
  • Am creat echipe de anchetă în afara unităților de afaceri pentru a sprijini o mai mare independență
  • Am restructurat divizii pentru a sprijini o mai mare răspundere
  • Am îmbunătățit procesele de analiză pentru a include evaluarea managerilor de către angajați
  • Limite clare ale comportamentului la locul de muncă cu o toleranță zero față de hărțuire și alte acțiuni care diminuează sau marginalizează

Ne străduim să fim o companie care recunoaște și sărbătorește diversele talente și perspective care conduc la crearea divertismentului atrăgător la nivel global. Am furnizat pentru DFEH dovezi clare că nu avem diferențe salariale sau de promovare.

Conducerea noastră de la vârf este din ce în ce mai diversă, cu un număr tot mai mare de femei în roluri cheie de conducere în întreaga companie.

Împărtășim obiectivul DFEH de a crea un loc de muncă sigur și inclusiv, care recompensează angajații în mod echitabil și se angajează să dea un exemplu pe care alții să îl poată urma.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.