Age of Empires 4 s-a catapultat cu un trailer despre trebușeturi

Trebușetul a fost vedeta trailerului Age of Empires 4 de la streamul Xbox din cadrul Gamescom 2021. Nu, nu e vorba de fontul creat de Microsoft, ci de mașinăria de asediu medieval. Pasionații de istorie și viitorii jucători ai AoE4 vor putea învăța despre trebușet și alte curiozități medievale în segmentele distincte „Hands on History” despre istoria Evului Mediu.

Videoul de mai sus este doar unul din cele 28 care vor putea fi deblocate în Age of Empires 4. Realizate de Lion TV, o companie de producție TV britanică care a mai lucrat pentru parteneri ca BBC — și care a călătorit pe glob adunând imagini cu experți vorbind despre elemente ale jocului — segmentele „Hand on History” aprofundează subiecte de mare interes din Evul Mediu, precum intervenții chirurgicale de la acea vreme, strategii de război sau construirea castelelor.

Toate videourile însumează în jur de o oră de conținut documentar în joc, și nu doar despre război. Directorul de creație, Adam Isgreen, a spus că vor fi abordate și subiecte precum șoimeria, îmblânzirea cailor, forjarea armurilor și instrumentele muzicale mongole. Scopul inițiativei este, conform lui Isgreen, „umanizarea istoriei”.

Cât despre trebușete, putem doar presupune că Relic Entertainment și World’s Edge au vrut să continue notoriile meme-uri, dar și să ofere o lecție aprofundată asupra mășinăriei medievale după ce au dezvăluit includerea ei în Age of Empires 4 săptămâna trecută. După cum explică videoul de mai sus, trebușetele au fost folosite pentru „a arunca stupi de albine, chiar și cadavre … orice putea provoca suferință maximă inamicului”. Nu știm încă dacă această realitate va fi transpusă în AoE4 (dar putem spera).

În alte știri despre Age of Empires 4, coincidența face că jocul va include și Cuiburile de Albine, care, spre dezamăgirea multora — inclusiv a subsemnatului — nu trag cu albine, ci săgeți. Dar mai multe despre acestea ne vor fi explicate într-un clip „Hand on History” (bănuiesc).

Age of Empires 4 se lansează pe 28 octombrie, pe Windows via Steam și Windows Store. Acesta va fi disponibil pe Xbox Game Pass pentru PC în ziua lansării.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.