Aplicația mobilă Android Auto va fi indisponibilă odată cu Android 12

Google a confirmat că aplicația mobilă „Android Auto for Phone Screens” nu se va mai regăsi pe telefoanele cu Android 12 și, implicit, nici pe iterațiile viitoare. În schimb, oricine dorește o interfață prietenoasă pentru șofat de la telefonul său Android ar trebui să utilizeze Google Assistant driving mode — disponibil pe Google Maps, sau interfața nativă Android Auto de pe anumite mașini.

„Cei care utilizează experiența de pe telefon (aplicația mobilă Android Auto) vor fi îndrumați către Google Assistant driving mode”, a declarat Google. „Începând cu Android 12, Google Assistant driving mode va fi experiența de șofat implicită.” Google spune că experiența nu se schimbă pentru cine folosește Android Auto în mașini compatibile.

Confirmarea Google a venit după ce XDA Developers a scris că unii utilizatori au văzut un mesaj în aplicația „Android Auto for Phone Screens” care spunea că serviciul este „disponibil acum doar pentru ecranele mașinilor” și le recomanda utilizatorilor să utilizeze „Google Assistant driving mode” drept înlocuitor. Între timp, și 9to5Google a relatat că aplicația „Android Auto for Phone Screens” afișează acum că este incompatibilă cu dispozitivele Pixel care rulează Android 12.

Toată povestea a început în 2019, când Google a decis să incorporeze majoritatea funcțiilor Android Auto în Android 10 drept o funcție la nivel de sistem și să întrerupă aplicația precedentă. Nicio problemă pentru cine are o mașină compatibilă cu Android Auto, însă oricine avea un vehicul mai vechi a pierdut accesul la interfața prietenoasă pentru șofat disponibilă direct pe smartphone.

 

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.