[REVIEW] Căști de gaming Star Wars de la Razer – Kraken Stormtrooper Edition

Căști Star Wars? Cum așa? În noiembrie am citit pentru prima dată despre faptul că Razer va lansa o gamă de periferice cu tema Stormtrooper. Într-un mod pe care nu mi-l pot explica, am fost foarte încântat despre acest anunț, deși știam că e vorba doar de reskinuri ale perifericelor deja existente în portofoliul Razer.

Două luni mai târziu, am avut plăcerea să testez perechea de căști Razer Kraken Stormtrooper Edition și… în continuare am aceeași senzație. Îmi plac foarte mult, nu doar din punct de vedere tehnic, ci mai ales din punct de vedere estetic.

Cea mai temută armată din universul Star Wars este și unul dintre cele mai îndrăgite personaje colective din istoria divertismentului. De aceea, Stormtrooperii sunt prezenți peste tot în jurul nostru. Pe haine, pe căni, în magazine de figurine, în jocuri video și, acum, pe periferice de top. Dacă ești unul dintre fanii înrăiți ai seriei Star Wars, nu încape indoială că Razer Kraken Stormtrooper Edition ar trebui să fie pe lista ta de interese.

Design

Razer Kraken Stormtrooper Edition au, la bază, designul și construcția clasicelor Razer Kraken. Dar paleta de culori alb-negru și felul în care a fost executată denotă un bun gust dus la extrem, chiar dacă vorbim despre niște căști care sunt pline de branding Star Wars.

Dacă pe exteriorul cupelor avem de a face cu o ilustrație simplistă a măștii unui Stormtrooper, pe bentiță găsim textul Star Wars scris cu fontul specific, dar și câteva linii negre ce conferă un aspect interesant și simetric întregii perechi de căști.

Atenția la detalii se extinde și în interiorul cupelor, unde găsim un alt element vizual specific, dar și pe cablul cu înveliș împletit, care se conformează de asemenea paletei alb-negru.

Nici logo-ul Razer nu este foarte evident, el fiind prezent în mod subtil doar sub forma textului RAZER, pe cupa dreaptă și pe controllerul de volum.

Funcționalitate și calitate audio

Razer Kraken este una dintre cele mai populare perechi de căști de la Razer, și nu fără motiv. Calitatea materialelor este, cel puțin aparent, foarte bună. Perechea de căști pare foarte solidă și greu de deteriorat accidental.

Cupele căștilor sunt foarte mari și confortabile, iar bentița de deasupra, chiar dacă nu este la fel de moale, s-a dovedit a nu-mi cauza niciun fel de problemă după o sesiune de gaming prelungită.

Calitatea sunetului este una peste medie în segmentul de căști de gaming, dat fiind faptul că aceste căști folosesc 2 difuzoare cu diametru de 50 mm. Frecvențele joase sunt reprezentate destul de bine, iar înaltele sunt foarte pronunțate. Mediile, însă, sunt din punctul meu de vedere puțin mai slabe decât ar trebui.

Ca reprezentare spațială a sunetului, Razer Kraken oferă un soundscape destul de larg ce te ajută întotdeauna să înțelegi poziția inamicului sau să te bucuri de melodii și filme așa cum trebuie. Căștile sunt promovate ca având funcție 7.1, însă această funcție nu reprezintă vreo inovație Razer, ci este inclusă în mod gratiut în Windows 10 sub forma funcției Windows Sonic for Headphones.

Atunci când sunt utilizate în gaming, Razer Kraken sunt absolut excelente. Calitatea bună a sunetului îți permite să identifici cu ușurință elementele din mediul înconjurător, iar microfonul retractabil are o calitate foarte bună, care le va bucura urechile partenerilor de joacă de pe Discord/Teamspeak/Skype sau ce alt serviciu preferi.

Compatibilitate

Razer Kraken Stormtrooper Edition sunt niște căști gaming cu o compatibilitate aproape universală. Asta pentru că ele folosesc clasicul jack de 3.5mm.

Cablul principal, care nu poate fi detașat de la perechea de căști, este unul de 1.3 m care are în capăt o singură mufă ce asigură atât transmisia sunetului către căști, cât și a sunetului dinspre microfon. Acest cablu este perfect pentru utilizarea cu un controller de consolă, cu o consolă portabilă sau chiar cu telefonul mobil. În pachet se află și o extensie de cablu destinată utilizării la calculator, aceasta acționând împărțind semnalul în două mufe: una pentru căști și una pentru microfon.

Așadar, poți folosi Razer Kraken Stormtrooper Edition în orice situație și în orice loc, ceea ce din punctul meu de vedere reprezintă un mare plus. Sunt sigur că un împătimit al francizei Star Wars nu s-ar putea despărți de aceste căști nici atunci când lucrează în fața calculatorului, nici atunci când iese în oraș, și cu atât mai mult nu atunci când se joacă.

Concluzii

Din punctul meu de vedere, Razer Kraken sunt niște căști interesante chiar și în varianta lor obișnuită, însă nu poto să mă declar un mare fan al coloritului verde care caracterizează căștile Razer Kraken.

Varianta Stormtrooper Edition îi conferă acestei perechi de căști un nou suflu și o șansă de a își face apariția în viețile unor persoane care nu sunt gameri declarați și poate că nu ar cumpăra căști Razer în mod normal. Dar sunt sigur că sunt și foarte mulți gameri care consideră că această variantă merită achiziționată în detrimentul celei obișnuite, chiar dacă există o diferență de preț destul de mare între ele (120 euro Stormtrooper versus 80 euro în varianta obișnuită).

Brandingul Star Wars și coloritul căștilor reprezintă niște alegeri foarte inspirate ale producătorului american, iar confortul și calitatea bună a sunetului reprezintă doar bonusuri care se adaugă la acest pachet atractiv.

Sigur, prețul poate fi considerat cam mare, și există căști mai ieftine care au o calitate a sunetului foarte apreciată în piață (vezi modelele HyperX Cloud, chiar și cele vechi). Dar aici nu e vorba doar de calitatea sunetului. Este vorba de Razer. Este vorba de Star Wars. Este vorba de un statement.

Și dacă vrei să ai un setup de gaming full Star Wars, Razer a mai lansat periferice cu variantă Stormtrooper care arată foarte bine: Tastatura BlackWidow Lite, mouse-ul Atheris și mousepad-ul Goliathus Extended Edition.

Galerie foto completă, puțin mai jos:

Autor: Valentin Tudor

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.