Google Chrome 71 va bloca automat reclamele abuzive

Google dorește să rezolve una dintre problemele majore a internauților, reclamele abuzive.

Mai exact prin lansarea Chrome 71 browserul va avea obțiunea să blocheze toate reclamele abuzive de pe un site în mod automat dacă siteul a fost raportat de alți utilizatori care au fost mai puțin norocoși. Lansarea va avea loc în luna decembrie, un cadou bine-venit pentru mulți.

Ce sunt reclamele abuzive? Pe scurt, orice tip de reclamă care încearcă să păcălească. Unele exemple sunt acele reclame care încearcă să manipuleze utilizatorul prin afișarea unor false mesaje de sistem (de cele mai multe ori presupuse erori). Un alt exemplu sunt diverse elemente din site-uri (ex: butoane de play) care duc către un alt site în loc să funcționeze așa cum ar trebui. Și paginile care fac auto-redirect sunt vizate.

De menționat este că aceasta nu este prima mișcare din partea Google împotriva reclamelor de acest tip. În iulie, prin Chrome 68, browserul bloca în mod automat ferestrele care se deschideau fără consimțământul utilizatorului.

Personal consider că această mișcare poate să aducă doar lucruri bune în timp. Experiența utilizatorilor va deveni din ce în ce mai curată, iar în timp se poate ajunge la o scădere a utilizatorilor de Ad-Block. Astfel și site-urile care prezintă doar câteva reclame “curate” pot să-și mărească veniturile. Singurul impediment pe care acest scenariu îl întâmpină este faptul că majoritatea și-au format deja un obicei din a utiliza ad-blockerul clasic.

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.