HBO dă undă verde viitorului serial Watchmen!

Da, știu că ești surprins, căci tocmai de aceea citești articolul acesta. În mod normal nu e o noutate ca benzile desenate să fie ecranizate sub formă de lungmetraje sau seriale, dar recunoaște că ești surprins, măcar puțintel! Hai, recunoaște!

Cum acum câteva zile mă bucuram de faptul că Watchmen a dat și prin librăriile românești, hop și vestea-minune! Băi, Carol, Ovărhitu’ trebuie să dea sfoară-n țară!

Probabil una din cele mai grandioase creații din lumea benzilor desenate o reprezintă seria Watchmen, scrisă de nimeni altul decât Alan Moore și ilustrată impecabil de către Dave Gibbons, între 1986 și 1987, sub aripa publicației DC Comics.

Povestea, care idolatrizează și satirizează în același timp conceptul de super-erou, prezintă o istorie alternativă a Statelor Unite ale Americii , unde super-eroii apar ca ciupercile după ploaie în anii 1940 și 1960. Cu ajutorul lor, “unchiul Sam” a câștigat Războiul din Vietnam, însă, la vreo două decenii, americanii încep să se ciondănească bine de tot cu puterea mondială rivală, adică drăguțele noastre roșioare ale URSS-ului, iar personajele “cu chiloții peste pantaloni”, adică autointitulații vigilantes ,sunt scoase în afara legii; lucru care, paradoxal, nu prea se pupă cu interesele guvernului.

Dar atât cu povestea, pentru că nu doresc să vă ruinez plăcerea de a descoperi și analiza singurei fundalul psihologic și social pe care Moore pune cu desăvârșire accentul, iar material ajutător în această călătorie găsiți la câteva click-uri distanță *cough* Wikipedia *cough*

Ai spune că, după ecranizarea din 2009 a lui Zack Snyder, seria Watchmen a reușit devină familiară publicului necunoscător, deși, culmea, banda desenată e pe lista celor mai importante titluri ale literaturii universale din secolul XX.

Într-adevăr , filmul e cu dus și întors, și puțini sunt cei care l-au digerat fără ajutorul magicului Triferment, dar acum, la aproape 10 ani de la această adaptare, HBO dă cu pumnul în masă și comandă un serial inedit marca Watchmen. La cârmă se va afla Damon Lindelof, și sper din tot sufletul ca băiatu’ să facă o treabă bună.

Detaliile legate de acest proiect sunt aproape inexistente, dar cert este că HBO dorește ca serialul să aibă premiera în jurul anului 2019. În plus, acest serial nu va fi o adaptare a poveștii imaginate inițial de Alan Moore, și nu va fi nici un reboot al filmului din 2009, ci o continuare a evenimentelor, o viziune inspirată chiar din imaginile de actualitate din planul economic și politic.

Aceste afirmații i-au luat pe mulți ca din oală, întrucât cronologia benzilor desenate, la fel ca cea a ecranizării, sunt și așa destul de complicate și supuse interpretării, dar, hei, e frumos să vezi că media începe să acorde o atenție sporită seriilor mai obscure din universul DC.

Până la noi detalii, atât cunoscătorii, cât și cei interesați, pot afla mai multe despre posibilele aspecte ale poveștii viitorului serial în acest material foarte colorat al meșterilor IGN, cu spoilere la orizont.

Carol Zafiriadi
Carol Zafiriadihttps://www.overheat.ro/
Unii se gândesc la A Doua Venire a lui Iisus când îl văd, alții îl botează gamer incurabil,restul îl tot întreabă când le aduce niște salam Caroli. Trăind printre metale grele și pixeli, acest individ practică butonatul RPG-urilor și cititul de manga atunci cand nu pierde vremea cu elucidarea misterelor Universului. Abia ai auzit de el, dar ți-a devenit cel mai bun partener de construit Lego! Pus sub urmărire generală pentru umor deosebit de sec.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.