Intel lansează subtil un nou vârf de gamă – i7-6950X

Intel nu a lansat încă procesoare Extreme Edition din gama Broadwell sau Skylake (Broadwell-E sau Skylake-E), dar un lucru interesant (fie intenționat sau nu) s-a întâmplat. De acum pe lista de procesoare apare ceva interesant. Intel Core i7-6950X Extreme Edition își face prezența și se pare că dorește să fie flagship-ul seriei Broadwell-E. 

Așadar, acest procesor pe 14nm și socket 2011-v3 este succesorul lui Haswell-E care venea pe același socket, dar pe 22nm. Pe I7-4960X regăseam maxim 8 nuclee cu 16 fire de execuție, dar de-acum spargem bariera celor 2 cifre. Împreună cu i7-6950X ajungem la 10 nuclee fizice și 20 de fire de execuție. Din cauza numărului crescut de nuclee care implică direct creșterea performanței și prețul va fi direct proporțional. Deci vom discuta de 1.000 euro pentru acest procesor.I7-6950X

Din imaginea de mai sus, se văd clar și alte specificații rapide ale procesorului. Avem la bord un cache de 25 Mega Bytes L3, un clock base de 3GHz și un boost speed de până la 3.5GHz. Pentru că e din seria Extreme Edition, vom avea DDR-4 la 2400MHz. X-ul din finalul numelui, indică faptul că procesorul e deblocat… Yaaaay 🙂 .I7-6950X

În concluzie, Intel Core i7-6950X Extreme Edition este așteptat să se lanseze la Taipei în cadrul Computex 2016 care se ține pe 31 Mai.

SursaHexus.net

Pavel Prodaniuc
Pavel Prodaniuchttps://www.overheat.ro/
Legenda spune ca repara orice in IT mai ca bunicul cu ciocanul si patentul. Spre final este scris faptul ca este pasionat de programare.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.