CEL.ro victima unui atac de tip phishing

În ultima perioadă am văzut că intensitatea atacurilor cibernetice a crescut simțitor, iar țintele au fost foarte variate, de la companii mari până la utilizatorii casnici.

Zilele trecute când îmi aruncam un ochi în folder-ul spam de la mail-ul meu am văzut primisesem un mail chiar de la mine. La prima vedere așa părea, dar după ce am dus cursorul peste expeditor atunci îți apărea cu adevărat sursa mesajului.

Dacă nu sunteți atenți, puteți să credeți că ați primit mail de la vreun prieten.

Nici cei de la CEL.ro nu au scăpat de atacurile de tip phishing. Mai jos aveți un comunicat de presă cu mai multe detalii.

In ultimele 2 zile au fost identificate mai multe anunturi pe diverse site-uri de anunturi si mica publicitate prin care erau oferite la vanzare in numele CEL.ro produse la jumatate de pret. Victimele sunt conditionate de plata in avans pentru a beneficia de reducerea de pret.

Mentionam ca SC Corsar Online SRL comercializeaza produse doar prin intermediul www.CEL.ro. Utilizarea brandului CEL.ro pe oricare alte platforme de comert electronic din Romania este cel mai probabil o incercare de inducere in eroare a clientilor nostri.

Infractorii folosesc mesaje e-mail trimise aparent din partea CEL.ro. Mesajele sunt realizate astfel incat sa poata fi considerate informari oficiale si legitime ale magazinului nostru pentru a induce in eroare potentialele victime.

CEL.ro a intreprins toate demersurile necesare pentru a stopa astfel de practici printre altele fiind sesizat si Serviciul de combatere a criminalităţii informatice . Pentru asigurarea unui climat cat mai sigur in activitatile de comert din Romania, CEL.ro va sprijini demersul autoritatilor in combaterea atat a actiunilor de phishing, cat si a altor tentative de fraudare.

Recomandam clientilor nostri sa achizitioneze produsele doar de pe www.CEL.ro si sa ne contacteze imediat in cazul oricarei suspiciuni privitoare la identitatea partenerului de dialog. CEL.ro nu foloseste site-uri de anunturi pentru a oferi lichidari de stoc sau promotii.

Magazinul online CEL.ro, gestionat de SC Corsar Online SRL, este al doilea jucator de retail IT&C si electrocasnice cu vanzari preponderent online de pe piata din Romania, cu o cifra de afaceri de peste 145 milioane RON in 2014 si cu experienta de peste 11 ani in activitatile de e-commerce.

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.