Tolkien în Jocuri – O scurtă istorie a jocurilor Middle-Earth

Pentru că mai este puțin până când mult așteptatul Shadow Of Mordor apare pe rafturile magazinelor, cred că ar fi timpul să trecem în revistă toate jocurile video care au avut ca locație Middle Earth-ul lui Tolkien.Dar mai întâi să ne familiarizăm puțin cu operele lui.

Seria “Middle-Earth” este compusă din patru romane principale: “Hobbitul” și trilogia “Stăpânul Inelelor” (alcătuită din “Frăția Inelului” , “Cele două turnuri” și “Întoarcerea regelui”). Seria de cărți s-a bucurat de o deosebită apreciere din partea fanilor, astfel încât la începutul anilor 2000, Peter Jackson a regizat cele trei capodopere ale lui Tolkien,în trilogia “Lord Of The Rings“, ca mai apoi să se întoarcă la cârmă aceleași echipe pentru trilogia “The Hobbit“. Dar să lăsăm filmele și cărțile și să ne concentrăm pe jocuri, motivul pentru care suntem aici…

Primul joc din istorie bazat pe universul fantastic al “Ținutului de Mijloc” este “The Hobbit” din 1982, joc ce este bazat,precum spune și numele,pe prima carte a autorului și anume “Hobbitul”. Jocul era un așa numit Text Adventure unde interacțiunea era foarte limitată , iar grafica era minimalistă.

the-hobbit_2

Până în anii 2000 au mai fost numeroase reimaginări ale cărților, dar niciuna nu s-a apropiat atât de mult precum filmele lui Jackson, drept urmare fiecare film a primit propriul joc. Jocurile erau niște action adventure-uri 3D ce urmăreau exact decorul și atmosfera filmelor: înfățișarea personajelor,dialogurile, peisajele etc.

ROTK-VG-comparison

O altă serie de jocuri reușită bazată pe universul cinematic “Lord Of The Rings” o reprezintă seria “The Battle for Middle-Earth“, alături de jocul “Tactics” de pe PSP.

122801-the-lord-of-the-rings-the-battle-for-middle-earth-windows

Un alt titlu demn de luat în seamă este “War in the North“.Jocul se petrece în nordul Ținutului de Mijloc unde jucătorul va înfrunta armatele de orci ai lui Sauron din acea regiune.Fiind un RPG,ai de ales între trei clase: Warrior, Mage și Rogue.

httpv://www.youtube.com/watch?v=vVPj5H1uFbM

Cu o lume așa bine conturată, era clar că opera lui Tolkien va prinde contur și în zona MMORPG-urilor. Denumit scurt “The Lord Of The Rings Online“, jocul este răspunsul “Middle-Earth” , să-l numim așa, la celebrul joc World Of Warcraft. La început jocul funcționa pe bază de abonament,însă acum este free-to-play. În descursul anilor acesta a primit numeroase Expansion-uri.

httpv://www.youtube.com/watch?v=t-xyxmg7lyU

Nu există serie faimoasa de filme fără o reimaginare în stilul Lego.

Cum am fost obișnuiți până acum din numeroasele jocuri cu celebrele jucării, subiectul este mult mai prietenos, mai amuzant și nu atât de intest că în filmele mai sus amintite. S-a păstrat însă atmosferă,arhitectură(îmbinată bineînțeles cu piesele Lego) și carisma personajelor.

httpv://www.youtube.com/watch?v=OQifZvHLZJ0

Au trecut mai bine de 30 de ani de la prima excursie în Middle-Earth prin intermediul jocurilor, iar anul acesta Monolith Studios ne prezintă cel mai ambițios și interesant proiect localizat în inima Ținutului de Mijloc, și anume chiar în întunecatul Mordor, unde vom avea ocazia să înfruntăm iarăși armatele de orci ale lui Sauron.

httpv://www.youtube.com/watch?v=h5fRymhZbG8

Shadow of Mordor” va fi disponibil pe PC,PS4,PS3,Xbox One și Xbox 360 începând cu 3 octombrie 2014.

Pentru mai multe informații despre “Shadow Of Mordor“, orci și jocuri în general rămâi pe OVERHEAT.

Silviu Pârvu
Silviu Pârvuhttps://www.overheat.ro/
Ziua e redactor la Overheat, iar noaptea este Batman. Individul se consideră înțelept precum Obi-Wan, șarmant asemeni lui Ezio, răzbunător precum Kratos și misterios ca însuși Cavalerul Negru. Îi plac filmele și cărtile bune, comics-urile, electronicele fel de fel, muzica rock și rap și iubește fetele care știu că pentru a fura inima unui băiat au nevoie de un cuțit. Cel mai grav dintre toate? Se intitulează "gamer"!
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Stiu ca nu este un articol despre filmele pentru opera lui Tolkien, dar merita sa va uitati si la filmul de animatie din 1978 “Stapanul Inelelor” , parerea mea este ca Peter Jackson s-a inspirat foarte mult din aceasta animatie. In legatura cu jocurile cred ca o sa mai vedem multe alte titluri legate de lumea lui Tolkien

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.