Naughty Dog va rămâne cu același motor grafic pentru noua generație

Cu toții suntem familiari cu studioul Naughty Dog, cunoscut pentru seria Uncharted, Jak and Daxter și mai noul The Last of Us. Aceștia au reușit să ne ofere aventuri, povești și personaje memorabile cu ajutorul unor motoare grafice care parcă au tăiat o parte din realitate și au încorporat-o într-o consolă de jocuri.

Deși noua generație bate la ușă, studioul a decis să nu clădească un motor grafic nou și vor rămâne cu ceea ce au deja, fidelitatea acestuia putând fi observată în seria Uncharted și în hit-ul zombi, The Last of Us.

Decizia de a nu crea un alt engine pentru PlayStation 4 vine, spun reprezentanţii studioului, din experienţa trecerii de la PlayStation 2 la PlayStation 3, când Naughty Dog a construit un engine nou destinat jocului Uncharted. Se pare că procesul a fost unul plin de dificultăţi pentru echipa de producţie care a fost nevoită să lanseze primul joc cu o versiune acceptabilă a engine-ului, iar apoi să îmbunătăţească engine-ul în timp. Acest lucru se observă cu ochiul liber atunci când comparăm Uncharted 1 cu celelalte jocuri din serie sau cu recent lansatul The Last of Us.

Ideea nu este una rea întrucât jocurile dezvoltate pe acest motor dau dovadă de o frumusețe absolută, așadar ne putem aștepta la imbunatari majore în următoarele jocuri. Singurul lucru care ne-ar putea preocupa este ca Naughty Dog să nu urmeze pașii celor de la Activision cu seria lor, Call of Duty, care foloseşte şi acum o variantă modificată a engine-ului de Quake III (id Tech 3). Primul Call of Duty a apărut în anul 2003 iar de atunci echipa folosește același motor grafic. Într-adevăr, este foarte mult modificat de atunci, cu multe îmbunătățiri însă se observă vechimea acestuia. Să sperăm că nu va fi cazul și aici!

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

2 COMENTARII

  1. Uncharted2 a fost cel mai bun joc din serie…le-am terminat pe toate 3.Mi-as dori un nou joc uncharted4 dar…nu prea am incredere..ca se va lansa.

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.