Shoot Many Robots – el grande review!

Trage în ei! Omoară-i! Jos cu roboții!

Hai să nu încercăm să ne ducem cu gândul prea departe, pe tărâmuri îndepărtate unde am putea găsi cea mai tare poveste, cu o intrigă încolăcită asemenea unui șarpe care urmează să fie condamnat de crimă….căci în Shoot Many Robots lucrurile stau destul de simplu! Este vorba de foc continuu care distruge hoarde întregi, interminabile de dușmani mecanizați.

Epic story is…not epic…

Bine, nu spun că te vei trezi direct în mijlocul creaturilor, fără să ai vreo idee cu privire la ce se întâmplă, tot ce vreau să spun este că producătorii au oferit o explicație destul de simplă cu privire la cadrul jocului: Walter P. Tugnut, un bețivan notoriu, se trezește în mijlocul apocalipsei înțesată cu roboți de toate mărimile, împotriva cărora trebuie să lupte vitejește.

Însoțit mereu de sticle de băutură ordinară, care reprezintă viata personajului, Walter își găsește refugiul în rulota să, de unde poate să se alimenteze cu lichide alcoolizate și cu arme puternice înainte de a fi nevoit să dea ochii cu roboții!

Partea amuzantă – el era singurul nebun din lume care se pregătea de ani de zile pentru robo-apocalipsă, strângând cu sârguința specifică unui obsedat fel de fel de arme, ascunzându-le pe prin propria rulotă! Așadar, avem un personaj în extaz, care intră într-o frenezie greu de oprit la aflarea veștii că o fabrică locală a produs și scăpat milioane de roboței distructivi pe plaiurile odată considerate sigure! Cam atât despre poveste și despre ce trebuie să faci efectiv în joc – te înarmezi cu calm până în dinți, mai bei o tărie, te enervezi la gândul că nemernicii au cucerit lumea și îi omori! Hoarde veritabile de creaturi reci, înzestrate cu fierăstraie, shotgun-uri, bombe, rachete, capete de forare care care vor să te rupă în două te așteaptă la fiecare colț, doar doar să te prindă cu mintea departe de monitor, mouse și tastatură și să te facă bucăți!

 

Sclipirea minții…în miez de noapte!

Jocul este produs de către un studio încă micuț dar care are un lung istoric de colaborări cu developeri mari, Demiurge – căci despre ei vorbim – a portat primul Mass Effect pe PC, a realizat modul Arena pentru Borderlands, băgându-și nasul chiar și in Rock Band puțin!

Parctic, băieții ne-au oferit un platformer 2D, în stil clasic, bazat pe principiul run and gun, simplu, fără să se lege la cap cu alte înflorituri! Ubisoft a considerat ideea ca fiind destul de bună încât să devină publisher pentru Shoot Many Robots și bine a făcut!

În ceea ce privește look-ul grafic, avem un joc cu stil grafic cel-shaded, după chipul și asemănarea lui Borderlands, adică mai copilăros, nicidecum ceva care să ne cauzeze coșmaruri în miez de noapte! Stilul grafic care aduce mai mult a comic book este chiar pe aceeași undă cu povestea simplă, naivă și uneori ”wtf is this shit?” din spatele titlului.


Instruire, scurt și la obiect!

Dacă vrem să vorbim în termeni de gameplay, suntem obligați să începem cu cele mai evidente acțiuni pe care le putem face în joc – să mergem, să alergăm, să alunecăm tacticos peste zecile de roboți care ne vor admonesta!

Ritmul de împușcare a perfidelor creaturi care vin spre tine este un pic cam prea alert pentru gustul meu, mai ales dacă nu ai cu cine juca și esti nevoit să faci față de unul singur valurilor interminabile de creaturi robotizate. Controlul din taste se dovedește a fi destul de simplu, ai A și D pentru a te mișca, S pentru slide iar cu W faci switch rapid între cele două arme.

Era să uit…dacă te apucă dracii și nu reziști fără să administrezi bătăi, atunci ai posibilitatea de a face un melee attack care din păcate nu va face minuni contra duzinelor de rahați mecanici!

Shoot Many Robots te poartă prin mai multe nivele de joc, unde ai ocazia clară să împuști iar și iar creaturi mirifice, să te bați cu boss-ul nelipsit la capăt de level. Te vei târî pe țevi de gaze, vei trece prin fața unor ferme get-beget americane, vei suferi că trebuie să stai sub pâmânt asemenea unei cârtițe, vei suspina prin fabrici și uzine și prin multe locuri care îți vor aminti constant de tragedia robotizată ce s-a apus peste planetă…

Luptele sunt necruţătoare, mai ales atunci când nu esti pe fază și te gândești la Megan Fox/Enrique Iglesias/Terra Patrick etc. Din fericire pentru entuziaștii criminali de roboței, sănătatea personajului poate fi refăcută instant prin consumul unei berici, sănătate curată pentru trup și suflet, cum ar zice bețivul de la colțul blocului!

Noroc cu arma principală din dotare, care are muniție infinită, deci există șanse să scapi viu din experiența teribilă. Nu același lucrul se poate spune despre arma secundară, mult mai potentă, ale cărei gloanțe/rachete/proiectile se consumă destul de repede însă jocul este făcut de asemenea manieră încât la asasinarea unor anumiți roboți, îți vor apărea cutii cu gloanțe, berică și alte perkuri folositoare (cum ar fi cel care îți permite să te miști mult mai repede).

Fiecare nivel are de asemenea puncte intermediare de save, unde sunt nelipsite muniția și miraculoasa poțiune alcoolică datătoare de suflu! Din acest punct de vedere, jocul este bine balansat, fiind o armonie destul de bună între dificultatea de a trece mai departe și multitudinea de save-uri oferite de joc.

Dacă tot vorbim de arme și iteme de joc, trebuie să spunem și că rulota lui Walter poate depozita o grămadă de chestii, de la pistoale, la RPG-uri, shotgun-uri și alte trăznăi deosebit de utile pe câmpul de luptă, precum și diverse haine, rucsacuri, șepci, chiar și jetpack-uri ori aripioare de zână care îi conferă personajului nostru puteri aproape supranaturale. Însă, ca și în lumea reală, nimic nu este dat pe gratis, așa că este de datoria ta să strângi piulițele rezultate în urma distrugerii roboțeilor dacă vrei țoale și arme mai bune, mai eficiente, mai cool!

Repetiția este mama învățării dar chiar și așa în gaming nu ar fi cazul să abuzăm prea mult de această zicătoare. Din păcate, Shoot Many Robots are un punct în minus în ceea ce privește menţinerea interesului persoanei care-l joacă. Level-urile din joc, deși au fost făcute în așa fel încât să crezi că ești mereu în altă locație, aduc mereu o doză de deja-vu care după vreo 30 de minute devine un demotivațional instant chiar și pentru cel mai hotărât gamer!

Structura de gameplay este de asemenea cam precară, ai de omorât prea mulți roboți, apoi ajungi la un moment în care ai în față un challenge care îți poate aduce bonusuri în puncte – deci poți crește în level – apoi vine lupta cu un boss a cărui viață este a dracului de lungă! Deci, nu prea ai șanse să ajungi la capătul jocului dacă ești un justițiar solitar, care nu dă doi bani pe camaraderie!

Threesome & up is awsm! We love co-op!


Partea mai cool a jocului o constituie însă multiplayerul, în care scapi de anumite probleme aparute din teama de singurătate, acțiunea devine mai alertă, ai chiar ocazia să îți menții colegii în viață, ceea ce înseamnă evident o atenție și mai mare oferită monitorului, un stres în plus pe capul jucătorului, însă toate acestea merită trăite! Din păcate sau din fericire (depinde de cum privești paharul umplut până la jumătate cu apă/bere etc.) co-op-ul se dovedește a fi singura modalitate în care jocul devine…amuzant și interesant. Demiurge, ați cam dat-o în bară un pic…

Chiar și în aceste condiții, jucătorii care adoră nebunia frenetică, trasul cu arma în toate direcțiile și cârdurile interminabile de inamici vor putea găsi întotdeauna în acest titlu un aliat demn de a alunga orice urmă de plictiseală. Nu vă așteptați nici la o poveste incredibilă, nici la un gameplay prea exotic, nici la pasiuni nebănuite ce vor putea fi formate cu jocul Shoot Many Robots!

În loc de adio…

Ideea de bază este că vei trage cu arma, vei auzi cum roboții scot cele mai ciudate sunete, care te vor deranja și îți vor da fiori și eventuala ”piele de găină” în primele minute ale jocului.

Jocul nu este deloc prost realizat, nu am simțiti niciodată nevoia unei îmbunătățiri pe partea grafică, ori în ceea ce privește atmosfera din Shoot Many Robots. Titlul acesta trebuie luat ca atare – un joc casual, care te poate salva de la o seară infectă, în care nu ai chef nici măcar să apeși pe multe taste. Însă chiar și așa, am un avertisment: dacă știi că ai episoade depresive, care pot fi vindecate numai prin joc, nu te încrede în Shoot Many Robots. Prima dată este plăcut însă nu garantez că îți va plăcea și a doua oară…

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.