John Romero va crea un nou shooter de PC

Nu cred că am mai scris despre John Romero vreodată, aşa că dacă vă interesează câteva informaţii despre viaţa lui, le veţi găsi la finalul  acestui articol.

Romero a anunţat într-un interviu Eurogamer că va începe lucrul la un nou shooter care va fi realizat întâi pe PC. El şi-a exprimat lipsa de admiraţie faţă de shooter-ele de console, limitate de controller dar şi faţă de nivelele construite liniar, care te constrâng să urmezi o singură cale şi nu te lasă să explorezi.

Deşi nu a vrut să dea prea multe detalii despre jocul pe care îl va crea, Romero a mai spus că acesta va avea o tentă de MMO. Mecanicile de shooting rămân exact aşa cum orice gamer hardcore şi-ar dori, însă sistemul de recompense şi felul în care personajul tău se încadrează în poveste vor fi ceva unic.

Din punct de vedere al dificultăţii, John declară:

Nu sunt un fan al sistemelor de cover şi nici al protagonistului care absoarbe gloanţele ca un burete. Nu sunt interesat de personaje-tanc. Îmi place să simt că am îndemânare, pricepere când sunt într-un joc.

Romero nu a dorit să spună care va fi studioul care va crea acest joc şi a ţinut să precizeze că datorită greşelilor pe care le-a făcut în trecut, nu vrea să ofere alte detalii despre joc înainte de a ajunge foarte aproape de finalizarea producţiei.

În prezent John Romero este CEO la studioul Loot Drop, care se ocupă în special cu jocuri pentru reţele sociale/telefoane mobile.

————————————- Despre John Romero ——————————————————————

John Romero (născut în 1967) este una dintre persoanele care a marcat industria jocurilor încă din anii ’80. El este co-fondatorul studioului id Software şi este de asemenea una dintre cele câteva persoane care au revoluţionat şi promovat genul de jocuri FPS prin titluri ca Doom, Quake sau Wolfenstein. Tot el a fost şi marele gânditor din spatele jocului Daikatana, dar din păcate acela a fost un proiect nereuşit.

Apropo, Romero a fost în România de câteva ori, căci vreme de câţiva ani a avut o relaţie cu o foarte tânără fană bucureşteancă numită Raluca Alexandra Pleşca (ulterior Romero). Din păcate, şansele să îl mai prindem pe aici au scăzut dramatic acum doi ani, când John şi-a găsit o altă iubită, chiar din industria de jocuri. Mai multe detalii despre relaţia lui John cu Raluca găsiţi în linkurile următoare:

http://rome.ro/rhaluka/our_story.htm

http://www.johnromero.com/wiki/index.php/RHALUKA

http://rhaluka.com/

http://johnandraluca.johnromero.com/

http://planetromero.com/?s=raluca – postările lui John in care a vorbit despre Raluca.

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.