2K Czech lucrează la Mafia III, ajută la crearea lui GTA V

Poate cea mai interesantă ştire a începutului de săptămână: o sursă citată de VG24/7 a oferit detalii legate de o relaţie de colaborare între 2K Czech şi Rockstar North.

Pentru cei care nu ştiu, 2K Czech (fosta Illusion Softworks) sunt responsabili de serii precum Hidden&Dangerous, Vietcong şi Mafia, cea din urmă fiind comparată de mulţi cu seria GTA a celor de la Rockstar datorită lumii complet explorabile, a posibilităţii de a fura maşini şi a aceleia de a ciurui oameni inocenţi. Oh well.

Cei de la VG24/7 au intrat în posesia unei informaţii confirm căreia 2K Czech foloseşte experienţa în producţia de scene cinematice pentru realizarea de animaţii pentru GTA V. Contribuţia celor de la 2K va fi cel mai vizibilă în cutscene-uri, dar vor exista şi elemente de “gameplay general” în care vom beneficia de creaţiile cehilor.

Colaborarea nu este în niciun caz unidirecţională: Rockstar ajută la rândul lor echipa 2K Games pentru realizarea unui Mafia III cât mai reuşit. Scopul acestei ajutorări este acela de a ridica seria Mafia la nivel de blockbuster, întocmai ca GTA.

Ştiu, colaborarea pare foarte ciudată, căci în mintea multor persoane francizele GTA şi Mafia sunt concurente. Ei bine, atât Rockstar cât şi 2K fac parte din proprietăţile marelui gigant Take Two Interactive. 2K Czech a ajuns proprietatea lui Take Two în anul 2007, moment în care Mafia şi GTA au devenit verişori de gradul I.

Se pare că, după un an întreg de stadiu de pre-producţie în care s-au regândit multe aspecte care nu au mers bine în jocul precedent, Mafia III a intrat în plin proces de producţie. De asemenea, reprezentanţi ai 2K Czech au fost prezenţi săptămâna trecută la un “summit Durango pentru dezvoltatorii de jocuri“. Acest eveniment ar fi trebuit să rămână secret, dar un angajat Crytek a ciripit pe Twitter despre existenţa sa. În caz că nu aţi citit Overheat până acum, Durango pare să fie numele de cod pentru următoarea consolă de casă de la Microsoft, iar evenimentul de săptămâna trecută este posibil să fi fost o prezentare a noii console către producătorii de jocuri.

Aşa că putem să facem o mică speculaţie. Mafia III ar putea fi un titlu cu adevărat Next-Gen, construit pentru sisteme mult mai performante decât consolele actuale. Acest lucru ar putea aduce un plus de calitate şi versiunii PC, căci această platformă are cel mai mult de suferit de pe urma consolelor bătrâne la ora actuală (în general jocurile sunt construite întâi pentru ele).

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Ar fi trebuit sa fie o concurenta intre cele doua jocuri. Presupun ca banii castigati de 2K din dezvoltarea GTAV o sa ii foloseasca pentru MAFIA III. 🙂

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.